Hyldebærkage

Så er weekenden vel overstået og jeg må sige det var den bedste fangst jeg længe har gjort, da jeg åbnede fryseren i morges og opdagede at jeg havde glemt alt om mine hyldebær fra sidste år. Skyllet og renset og lå kun og ventede på at jeg fik købt mig en Green Star Elite Juicer.

Da jeg plukkede dem sidste sommer og pressede nogen af dem i min saftcentrifuge fra Phillips, kunne jeg godt se at resultatet ikke var optimalt, men når nu jeg ikke havde andre muligheder den gang, var det jo bedre end ingenting. Jeg lagde to fyldte fryseposer med hyldebær i fryseren og ventede med at presse dem til jeg fik en god saft presser. Jeg er nu blevet den lykkelige ejer af dette kæmpe vilddyr. Ikke at det rent faktisk går særlig stærkt, men saft kan den presse og det er en fornøjelse at se hvor tørt “affaldet” er efter presningen.

Hyld indeholder nogle rigtig gode A-, B- og C-vitaminer og når nu vi kan hente dem gratis i naturen, så skal det da udnyttes.

Det vidste du ikke om hyldebær
Hyld blev tidligere brugt som middel mod malaria, hovedpine, tandbylder, brandsår og halsbetændelse. Hyldebærrene blev også brugt til vin og hårfarvning af romerne. I dag bruges hyld i naturlægemidler mod influenza, hoste og forkølelse og som vanddrivende og svedfremkaldende middel.

Jeg syntes altid opskrifter med hyld, kommer når sæsonen er overstået eller lige op over. Så skal jeg smide alt hvad jeg har i hænderne, tage kurven unde armen og fræse ud og finde bær inden alle andre. Hvilket næsten altid er for sent. Derfor skal jeg enten have stigen med (har ikke nogen) eller klatre op i toppen af træet, for at få de klaser der er tilbage (plejer ikke at ende særlig heldigt).

I år vil jeg være på forkant og det har jeg besluttet at hjælpe dig med også at være. Derfor får du her er en rigtig god opskrift på en hyldebær eller -blomst kage. Du kan nemlig selv bestemme om du vil have kagen skal smage af de milde blomster eller de lidt mere kraftige bær.
Jeg håber i vil nyde den lige så meget som jeg gør lige nu 😉

Hyldebær eller -blomst kage:

Bund:
165 g. dadler (inden udstening)
200 g. figner (Uden stilk. Gerne sat i blød i 24 timer og herefter trukket, uden væske, i 24 timer mere, så får de en helt fantastisk smag)
Lidt havsalt
90 g. paranødder
1 spsk. husk
1 spsk. kokosolie (smeltet)
2 tsk. kakaosmør (smeltet)
½ spsk. mesquite eller lucuma
1,5 spsk. kakao
Blend dadlerne og figner i food processoren til de er godt hakket. Kom nødder i og kør igen til disse også er hakket godt. Kom resten af ingredienserne i og puls så alt bliver blandet godt sammen. Fordel i springform på ca. 16 cm. som er foret med film.

Fyld:
4 dl. hyldeblomstsaft eller hyldebærsaft (som du enten selv laver, eller du kan købe noget i helsekosten UDEN sukker)
80 g. paranødder eller macadamianødder
10 g. pshyllium husk
1 lille moden avocado
50 g. kokosolie (smeltet)
5 g. kakaosmør (smeltet)
2 dadler eller 2 spsk. ahornsirup, xylitol eller et par dråber stevia
3 spsk. citron
2 tsk. vaniljepulver
¼ tsk. kanel
Lidt muskatnød
Lidt salt
Bruger du hyldeblomstsaft, vil farven ikke blive rød/lille. Derfor kan du tilsætte 1 tsk. rødbedepulver, for en pænere og rødlig farve.

Alt blendes i blenderen til en tyk cremet masse. Fordeles i formen og stilles koldt et par timer.
Der vil være lidt fyld til overs. Fordel evt. dette i muffinsforme med film og stil i fryseren til du skal hygge dig lidt ekstra. Server med et drys bipollen over.

Husk du sagtens kan bruge andre former for saft som fx. kirsebær og granatæble som også kan købes usødet i Helsekosten
Gå gerne ind på min hjemmeside www.miekronholm.dk eller på facebook og se meget mere.

Rigtig god fornøjelse 🙂

HUSK!
Gør dit køkken til din legeplads.

Held og lykke med din nye livsstil.

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.
Her modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips og tricks til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om Dit Mentor Vægttabsforløb HER
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag.
Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.