Rabarbertid

Rabarber er en fantastisk plante på flere måder. Lige fra barn har jeg nydt dens syrlige smag. Der var ikke noget som når min mor havde høstet rabarber og mens hun syltede alle stænglerne, kunnne jeg side ved siden af på køkkenbordet og dyppe min rabarber-stang i sukkerpotten. Uhhh det var den bedste start på sommeren. Jeg husker også når jeg selv var med til at trække dem. Jeg skulle huske at tage fat helt nede ved roden og så hive til, lærte min mor mig. Og mens hun høstede videre af alle de andre ting i haven brugte jeg, som så mange andre børn, bladene som hat. Jeg kunne i de første år jeg var med til trækningen, forsvinde helt i det eventyr der kunne udfolde sig under “hatten”. Mange timer kunne gå fra trækning og til syltningen var ovrer.
Nu er sæsongen over os igen og dette lokkede mig, som så mange andre gange, i køkkenet igen for at sammensætte en kage med disse herlige stængler. Bare fordi jeg ikke kan spise bla. hvede og sukker mere, skal det ikke være en hindring for rabarberkagens nydelser.
Jeg gjorde som altid. Ud af skabene med alt det jeg vil have i og så ellers igang med at eksperimentere. Hvis jeg selv skal sige det, syntes jeg resultatet blev ganske udemærket.
Jeg har kigget nettet lidt igennem for at se om ikke de også kunne være helbredende på en måde, så det bliver lidt mere ok at fylde mig med rå kage :o)
Det eneste jeg har kunne finde er at kineserne bruger den meget til udrensning. Den bruges også mod forstoppelse, diarré, er en mave tonic og styrker leveren og galdeblæren. Men har du flere gode råd om dem er du meget velkommen til at sætte en kommentar.

Rabarber kage:

Bund:
8 dadler
1 spsk. kokosolie (speltet)
1 tsk. kakaosmør (smeltet)
1 dl. paranødder
1½ spsk. carob eller kakao
Lidt salt
Kør dadlerne i food processoren til de er godt hakket. Kom resten af ingredienserne i og kør igen til dejlignende konsistens. Pres ud i en springform ca. 16 cm. foret med film

Fyld:
15 g. kakaosmør (smeltet)
60 g. kokosolie (smeltet)
100 g macadamianødder eller cashewnødder
10 g. kokosmel
15 g. lucuma
210 g. rabarber
Lidt havsalt
2 spsk. vaniljepulver, ikke sukker
Ca 3 spsk. ahornsirup, honning, xylitol eller lidt stevia
Alt blendes godt. Enten i en kraftig blender eller i en food processor. Fordel over bunden og stilles koldt nogle timer.
Pynt gerne med tynde skiver rabarber og grøn kokosmel (kokos blendet med spirulina- eller hvedegræspulver)

Jeg håber du vil finde glæde og inspiration til sommeren i denne kage og måske dukker der også nogle dejlige barndomsminder frem hos dig.

 

HUSK!
Gør dit køkken til din legeplads.

Held og lykke med din nye livsstil.

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.
Her modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips og tricks til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om Dit Mentor Vægttabsforløb HER
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag.
Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.