Så er jeg tilbage :o)

Det er jo noget siden sidst og det beklager jeg jo selvfølgelig, men jeg har været optaget af ” Det Rå Madlavingskursus”, ” 1 uges juice faste” og så har jeg været et smut på Amager Fælled og se på urter og spiselige planter. Sidst nævnte var en våd, men super dejlig oplevelse. I mellemtiden har jeg dog haft tid til at trække vejeret lidt hos Simple Raw. Et super hyggeligt sted hvor jeg næsten for fornemmelsen af at jeg sidder der hjemme og bliver forkælet med lækker raw food.

Lad mig starte med at fortælle om Det Rå Madlavningskursus. Det var et virkelig godt kursus, jeg følte selv at jeg fik givet en masse videre. Jeg fik også genset en tidligere skolekammerat. Det var meget længe siden sidst, og selv om vi er venner på facebook har vi faktisk ikke fået snakket sammen siden dengang for hmmm :o) mange år siden.
Det var også fedt at se at der kom kursister i flere allersgrupper. Bare jeg kunne få min egen mor med til et sådan kursus. Men vi kan, og skal heller ikke, tvinge hinanden til noget. Så jeg må nøjes med at inspirere hende med min gode mad når hun besøger mig eller omvendt.

Men selv om det var et super godt kursus, var det ikke uden en lille ekstra opgave inden kurset startede.
Jeg havde besluttet at lære mine kursister at lave “sushi på den rå måde”. En ret jeg fra starten har fået utrolig meget ros for. Jeg glemte så bare lige at tjekke sæsonen for pastinakker, som jeg bla. bruger i min risblaning. Frederiksberg Helsekost har hjulpet mig med mange af varerne, lige som Raw and More se meget mere om dem på linket her http://www.rawandmore.dk/

Ingen kunne skaffe pastinakker så jeg måtte i sidste sekundt lave ny opskrift på ris. Den blev overraskende god og jeg kunne sagtens blive fast bruger af den i steden for den jeg tidligere har brugt.
Inden kurset besluttede jeg mig for at tage med på en udflugt på Amager Fælled der handlede om spiselige planter.
Jeg var lidt i tvivel om jeg nu skulle presse mig til dette arrangement, fra kl 10 til ca 12 når nu jeg selv skulle starte kursus kl 13.
Jeg havde en uges tid inden snakket med en god veninde om planterne derude og ville virkelig gerne med. Nu havde jeg endelig muligheden for at lære om dem fra en der virkelig vidste noget om det hele derude. Så jeg besluttede at tage det som det nu engang kommer og tage med og satse på jeg kunne nå det hele. Jeg fik sat alt op til kurset inden jeg tog på “udflugten”. Så jeg skulle bare tilbage inden kursisterne kom.

Udflugten startede hyggeligt og alle var glade. Der var folk i alle aldre og alle snakkede med alle. Efter max 10 min. begynte det at vælte ned. Sådan en byge hvor det føles som om skyen bliver vredet ud over dig. Jeg måtte bruge mine papirer som paraply og der gik da også kun 10 min. så var regnen drevet videre og det holdt tørt resten af turen.

Jeg syntes jeg lærte utrolig meget og fandt ud af hvor mange af de spiselige planter er. Turen kan varmt anbefales.
Nu skal jeg så til at koncentrere mig om kurset med Ida. “1 uges juice faste” Jeg glæder mig meget. Jeg har ikke fastet længe og kan mærke jeg trænge til at komme igang igen. Bliver renset igennem og komme lidt væk fra det hele, kurset finder sted i mariager hvor der er dejlig fred og ro. Det er den første uge af min sommerferie. Findes der nogen bedre måde at starte ferien på, end at blive renset rigtig godt igennem og samtidig blive fyldt med vitaminer og mineraler. Skulle du ikke have læst om kurset så kan du læse om der her http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=231989173484841
Sidst men ikke mindst har jeg endelig fået mig selv forbi Din Baghave i indre by. Jeg har handlet en del hos dem da de åbnede på Østerbro, men af en eller anden grund er jeg aldrig kommet forbi deres butik i indre by. Det var jeg i sidste uge og butikken er bare så hyggelig og du føler dig virkelig velkommen når du er der. Jeg fik købt en masse og har nu fået sat ramsløgbær  til syltning, for det skulle da lige prøves. Jeg grinede lidt da venlig mand fortalte at de var gode at have til jul. Kiggede på ham og smilende spurgte om han selv troede på de holdt SÅ længe :o)