På jagt efter jordbær på en fredag

Efter en ret hård uge på arbejdet tog min veninde og jeg på tøseudflugt i fredags. Min veninde havde lånt en bil og vi besluttede at vi skulle ud og købe jordbær i vores gode gamle barndomsby Hvalsø.
Det blev til en tur fuld af lidt af hvert.
Da vi var nået ca. halvvejs og sad midt i en samtale om ugen der var gået, kom jeg til at råbe op (Jeg var jo fuld af iver over hvad jeg havde set) “STOP, STOP STOP for pokker” Min føre slog bremserne i, det bedste hun havde lært og jeg kiggede undskyldende på hende og sagde “Der er jo kornblomster”. Jeg smilende og fortsatte. “Dem skal vi da have med hjem til salat og pynt til kage” Hun kiggede lidt mærkeligt på mig mens jeg hoppede ud af bilen og begyndte at plukke. Da jeg kom tilbage i bilen smagte hun en og syntes faktisk rigtig godt om dem 🙂

Vi kiggede på vejkanten mens vi kørte videre for at se om der var mere vi skulle have med, hvem der holdt øje med vejen ved jeg faktisk ikke, men vi endte da ikke i grøften.
Da vi endelig nåede til Hvalsø og ud til svinget med jordbær, var kl. over seks og der var selvfølgelig udsolgt………… Hmmm. Men de havde vild kørvel i en stor del af haven.
Det smagt vi da ligge på. Da jeg ringede på for at spørge om vi måtte købe noget af deres kørvel, åbnede de ikke. Jeg kunne se de sad midt i aftensmaden. Så jeg tillod mig at tage en smule, og lod dem spise videre i fred for de forvildede Amar´kanere.

Da vi stadig ikke havde fået vores jordbær, kun markblomst og kørvel. Blev vi (jeg) enige med mig om at det var ok at køre forbi gammel skole venindes mor, der bor tæt på hvor vi var, og spørge hvor vi så kunne købe jordbær. Selv om min føre ikke var helt med på idéen fik jeg hende til at stoppe da vi kørte forbi. Der holdt så også to biler i indkørlen og da hun ikke har nogen bil selv, var det ret tydeligt at der var gæster. Jeg prøvede at banke på, selvom min føre skældte mig ud og sagde at vi skulle køre igen. Jeg holdt fast på at hun ville blive skuffet hvis vi bare kørte igen uden at hilse. Så da ingen åbnede tittede jeg da lige forsigtigt ind ad vinduet og var ved at skræmme livet af famillien. For vi var så heldige at både vores tidligere skole veninde og hendes søster var hjemme på visit med alle deres børn. Alle kom myldrende ud og hilste på os. Og var faktisk meget glade for at vi ikke bare var kørt igen.

Da vi endelig fik spurgt om jordbærene, fik vi en kæmpe skål i hånden og besked på at gå ned i baghaven og plukke løs.

                 

                             
IIhhhh biodynamiske jordbær af bedste slags. Og da jeg fik julelys i øjnene af alt det grønkål der stod ved siden af, fik jeg også en stor pose med hjem af dette. Og dertil et stort spørgsmål om hvad jeg lige havde tænkt mig at gøre ved det, for det er da bare noget deres kanin spiser.

Chips selvfølgelig :o))
Se opskriften længere nede

Afsted igen og videre ud i aftenen. To andre tidligere skole veninder bor stadig i byen og dem ville vi også gerne lige få hilst på, inden vi også skulle se til vores gamle barndomshjem.
Min føre og jeg boede dengang i hver vores ende af byen. Vi besluttede derfor først at besøge veninderne, så mit barndomshjem og til slut hendes barndomshjem.
Den ene veninde holdt fødselsdag for en af sine børn og den anden havde fredags gæster. Så det blev kun til en hurtig hilsen, men det var dejligt at se dem igen.

Da vi havde set mit barndomshjem, gik turen videre ud til førens barndomshjem, som nok var der vi havde det sjovest, da deres kirsebærtræ stadig stod der og, ja altså mange af bærrne hang uden for hækken, så ja øh, så måtte vi vel godt plukke lidt.
Så skulle der ny benzin på

Det havde min føre tydeligvis helt, helt styr på…………..

Nu måtte vi også hellere se at vende mod Amager igen. På med tøse musikken, soundtrack fra Dirty Dancing, og ud over markerne det gik.

Da vi kørte igennem Ledreborg Alléen var der sørme et skilt med gårdbutik der havde økologiske jordbær. Det var jo lige det hele udflugten gik ud på. Så selv om vi allerede havde mange af dem vi selv havde plukket hos venindes mor, kunne vi ikke modstå fristelsen for endnu flere.
Rigtig godt sted. De havde hjorte de selv opdrattede og slagtede, rå honning, jordbær weeeeeeeee, kartofler og alt muligt andet i deres lille butik som var lukket for længst, men manden kom ud og åbnede for det var jo bare hyggeligt og dejligt at vi kom forbi (kl. var nu blevt ni). Der er nu hyggeligt på landet.

Ren rå honning :o)
Nu gik turen altså også hjem. Forbi Roskilde Festivalen endnu engang og minderne stod igen i kø. Vi lavede aftale om at til næste år må vi altså gøre noget ved de minder. Nu er min egen mor jo også flyttet til Roskilde så der er jo en lækker soveplads og et bad….. :o)
Da jeg endelig ramte puden kl. halv elleve, sov jeg med det samme. En fantastisk dag var slut, oven på en ikke alt for nem uge. Men sådan er livet jo en gang i mellem. Så er er det jo bare skønt med en dejlig veninde, der kan få mig til at få orden på det hele igen og smile og grine igen, som jeg elsker så meget.

Opskrift på grønkåls chips:

Lav en marinade af:
1 dl olivenolie
2 spsk. karry
1 tsk. tamari
1½ spsk. b-gær
1 spsk. peanut butter
Saften af 1 lime
Bland det godt sammen og masser det ind i en stor skål grønkål.
Fordel grønkålen på bagepapir og dehydrer ved 42 grader i ca. 12 timer. Vend evt. halvvejs