Kate Magic kom til byen og en lasagne blev til

Jeg ved godt det ikke er blevet til så meget her på bloggen de sidste par uger, men det er ikke altid lige let at nå det hele 🙂

Kate Magic kom til København sidste tirsdag og holdt foredrag, workshop og cakeparty hos Raw Tribe. Selv deltog jeg kun tirsdag og torsdag til henholdsvis foredrag og cakeparty (selvfølgelig skulle jeg da til cakeparty) Det var virkelig dejligt at møde de andre raw foodere til en afslappet hyggeaften i Raw Tribe.
Foredraget var ganske udemærket og det var dejligt at få en genopfriskning inden for raw fooden.

Jeg blev også inspireret af den rå engelske kvinde.
Hun bruger meget frø i stedet for nødder. Nødder er jo gode nok og der er mange gode næringsstoffer i dem, men der er også meget fedt og de er lidt svære at fordøje hvis du får mere end en håndfuld om dagen.
Jeg har ikke tænkt så meget over dette inden mit faste kursus i Jylland, men jeg har tænkt en del over det, både under og efter.Og på hvordan jeg kan gøre min raw food sundere.
Det lyder måske mærkeligt for folk der ikke lever som jeg gør, og de kan måske tænke at nu er jeg ved at gå ud i ekstremerne, men i kan være helt rolige. Jeg bliver, håber jeg da selv, aldrig en ekstremist 😉
Efter tirsdagens foredrag, har jeg valgt at bruge solsikke- og græskarkerner frem for nødder. Ikke fordi Kate talte så meget om det, men på et eller andet tidspunkt skulle det jo prøves af. Det er gået ganske udemærket og jeg har besluttet at fortsætte de næste par uger også.
Og hvad kom der så ud af det???
Jo…. Kirsebærtærten som blev lavet tidligere, ændrede jeg til at bruge solsikkekerner i stedet for macadamianødder og jeg blev faktisk meget imponeret over resultatet.
Den ligner den anden, men har ikke den fede smag som macadamianødderne jo har, den ligge langt bedre i maven og bedst af alt den smagte mindst lige så godt:)

Og så har jeg endelig taget mig sammen til at sammensætte en lasagne.
Som mange af jer ved, er jeg MEGET allergisk over for tomater og hvad er en lasagne uden tomatsauce……………. ja det er vel egentlig bare en lasagne med peberfrugt-sauce 🙂
Peberfrugt-sauce

 

Bechamel-sauce
Raw “kød” sauce
Det eneste der piner mig lidt, er at jeg ikke kan få mine dips og saucer til at blive helt hvide når jeg bruger solsikkekerner i stedet for smuttede mandler, macadamia- og casewnødder.
Her må jeg så være standhaftig og holde fast i, at man aldrig skal dømme en bog på omslaget.

 

 

 

Det færdige mesterværk 🙂
Så blev madpakken til mandag klar 🙂

Bechamel-saucen er bla. lavet af solsikkekerner, løg, olie, b-gær miso mm.

Peberfrugt-saucen er bla. lavet af. rød peber, solsikkekerner, krydderurter, olie mm.
“Kød”saucen er lavet af bla. nødder, kerner, krydderurter, olie, løg, b-gær mm.
Husk der stadig er ledige pladser til Det Rå Madlavningskursus lørdag d. 3 september.
Se opslaget på min hjemmeside https://www.miekronholm.dk eller på Facebook siden