Spis flere figner :)

figner

Jeg har lige gjort en fantastisk opdagelse. Figner er faktisk ikke det værste der findes.
Her sídder jeg i juletiden og tror jeg synder fuldt ud med mine tørrede figner og opdager så her til morgen at figner har en positiv indvirkning på cancer.
Jamen så tager jeg da bare nogle flere af dem 😉
De har længe været brugt i folkemedicinen til at bekæmpe kræft og figensaften er blevet brugt til at forebygge cancer med.
De indeholder forbindelsen benzaldehyd der i følge japanske forsøg har vist at kunne få kræftsvulster til at svinde ind.
Figner har vidt forskellig smag i forhold til om de er friske eller tørret.
De friske har en mild frisk frugtsmag og spises med skræl og det hele. Dog skal du lige nippe stilken af hvis den er blevet hård. Der er rigtig mange gode fibre i og virker mod fordøjelsesbesvær. De virker også mod mavesår, bakterier og parasitter og mod infektioner.
Inden i fignerne ses det trevlede røde frugtkød (der kan få én til at tænke på sommerens brandmænd ved stranden). I dette frugtkød sidder der en masse nødder, der faktisk hver i sær er en ny frugt.
De tørrede figner har en meget sød kanel agtig smag.
Hvis du udbløder dem i vand natten over, hælder vandet fra og skylder dem og derefter lader dem stå ca. 4-8 timer ved stuetemperatur, får de en meget karamellignende smag. Derved er de også meget nemmere at fordøje.
Figner indeholder bla. provitamin A, jern, fosfor, calcium, kalium og magnesium.

Jule figen-stang/kugler:

90   g. tørrede figner uden stilk
1 ½ spsk. rå kakao spsk. choko nibs
1 ½ tsk. kanel
1     tsk. vaniljepulver

Kom alt i din food processor og hak det godt igennem. Du kan også bare hakke fignerne fint i hånden og ælte det hele godt sammen.
Tril til kugler eller stænger og nyd dem evt. til et glas varmt te her i den blæsende tid 🙂

Husk du kan se meget mere om mig og mine kurser på min hjemmeside www.miekronholm.dk eller på Facebook siden