Hvad er Maca?

Der er rigtig mange der spørger mig hvad maca er, så her får du svaret:)
Maca er en rodfrugt fra Peru, hvor den også er kendt som Perus Gensing.
Maca er et adaptogen, hvilket vil sige at det går ind og hjælper/støtter kroppen der hvor der er behov for det. Maca smager på en karakteristisk nøddeagtig måde.

Maca er forbudt at sælge i Danmark, derfor køber jer mit i England og bruger det utrolig meget…… Og ja jeg lever sørme endnu 😉 Selvom fødevarestyrrelsen i Danmark, mener det er åh så farligt.
Hvilket bare fortæller mig, at det er ok at stille spørgsmålstegn ved den slags beslutninger (at det ikke må sælges i Danmark). Det kan faktisk blive meget interessant at gå lidt dybere ind i hvorfor den slags beslutninger tages……..

Okay jeg har så lige prøvet selv at google det og her i Danmark er det åbenbart mest kendt som sexfremmende stof. Det har jeg så ikke lige prøvet, men ja ja det er jo et stof med mange virkninger. Mit forslag til dem der har den slags problemer, er at spise rå kakaobønner eller chokonibs.
Maca har mange virkelig gode egenskaber som er blevet total overskygget af dets afrodiserende virkning 😉
Det er særligt velegnet til folk der lider af træthed, hormonelle problemer eller er deprimeret.
Maca bliver brugt meget af spotsfolk, da det indeholder plante sterols (Naturlig form for steroider)
Der er masser af B-Vitaminer i Maca, dog kun lidt B12. Det indeholder også 20 ud af de 22 aminosyrer, er rig på calcium, magnesium, phosphor, jern, kalium og 31 forskellige sporemineraler som fx. zink, jod, selen og silica.
Maca kan du bruge hvor du vil. F.eks. i dine smoothies, rå ris, rå yoghurth, dressinger mm. Men pas på ikke at opvarme den, da du vil risikere at den derved bliver bitter.

Husk du kan se meget mere om mig og mine kurser på min hjemmeside www.miekronholm.dk eller på Facebook siden