Lidt om hyben

Da jeg for nogle dage siden snakkede med en bekendt om forskellige bær, med forskellige virkninger. Kom vi bla. ind på hyben. Jeg bruger det meget og tager det som en selvfølge at andre også gør.
Jeg har det nemlig med at tro at det jeg ved, kan eller gør, også er noget andre ved, kan eller gør.
Jeg ved jo selvfølgelig godt at dette ikke er rigtig, men jeg har det faktisk med at tage min egen viden for givet.
Det er en af de ting jeg vil arbejde med her i det nye år 🙂 Så her er lidt om hyben 🙂

 

 

Hyben er nemmest at få i pulverform, men hvis du er frisk på det og selvølgelig også har mulighed for det, syntes jeg du skal prøve at gå ud i sommeren og plukke dem selv.
Du kan enten rense dem og bruge dem som de er. Fx. ved at blende eller hakke dem meget fint, tilsæt honning eller agave og vaniljer og så er der rå marmelade.
Eller du kan tørre dem i dehydratoren til dit vinterforråd og bruge dem i dine smoothies, supper, teer mm.
Hyben har nogle rigtig gode egenskaber og er super god kilde til f.eks. C-vitamin, A-vitamin, kalcium og citrusflarvonoider.
I danmark er hyben mest kendt for sin gode virkning på lede- og slidgigt, men hyben er også kendt for sin gode virkning på nyre-, blære- og galdesten, et godt maveregulerende middel. Her i blandt mavekatar, mavesyresekretion, mavesår, sår på tolvfingertarmen, selv ved blødninger, dierré mm.
Blodmangel er også noget hyben bliver brugt til at regulerer og som styrkende middel til fysisk svage piger og drenge.
Prøv også denne opskrift på
Figenruller:
100 g. tørret figner uden stilk
2 spsk. hybenbulver
Kør det i food processoren og form til stænger

Husk du kan se meget mere om mig og mine kurser på min hjemmeside www.miekronholm.dk eller på Facebook siden