Lad os prøve noget nyt idag :)

Jeg har længe gerne ville afprøve en ny slags morgenmad jeg har haft i tankerne og her til morgen skulle det så være. Det er jo søndag 😉

Jeg sværger jo ellers til min grønne morgen grød og netop derfor har det taget mig lidt tid af få afprøvet min nye grød.
Men nu skulle det altså være 🙂

Opskriften er med quinoa flager, da jeg ikke kan tåle havre og du kan selvfølgelig bare bytte ud hvis du er vild med havre og samtidig kan tåle dette.

Quinoa (sydamerikas guldkorn) er frø og ikke en kornart, som stammer fra salturtfamillien.
Disse frø er spækket med proteiner og har den perfekte aminosyresammensætning bla. omega 3-fedtsyren.
Quinoa indeholder også gode antioxidanter, kalk, og mineraler,  især jern og så er den glutenfri 🙂

Quinoa-grød

 Og hvordan laver man den så?
Det bliver en ca. opskrift efter som jeg bare hældte op i skålene.
Du kan entet vælge at bruge spriret quinoa eller bare bruge flagerne.
Hvis du vælger de spirede quinoa skal disse bare sættes i blød natten over, da de spirer meget hurtig.

Sæt 2 håndfulde blandede nødder eller frø i blød natten over.
Hvis du spirer quinuae, sætter du ca 3 spsk. i blød natten over.

Mandelmælk laves af:

1 håndfulde mandler og
6 dl. vand
Blendes godt og sies enten i mælkepose eller almindelig si.
(gem gerne pulpen til fx. rå chokoladekage eller rå brød)
Du kan evt. søde mælken med fx.vaniljepulver, kanel eller yacon pulver eller yacon sirup.
For de meget søde damer 😉 kan der andvendes agave, en dadel eller kokosblomstsukker, men prøv at undgå det, især om morgenen.

Hvis du vil søde mælken:
Efter du har siet mælken, skyldes bleneren og mælken hældes tilbage i blenderkanden. Herefter bleder du mælken med det du vil søde den med

Hæld ca 2½ dl mælk over quinoaen og tilsæt:

Evt. 1 tsk. reshi
1 spsk. lucuma
1 spsk. mesquite
2 spsk. kakao eller carob

 Rør det hele godt sammen.

Nu kan du så enten lade grøden stå og trække lidt på bordet eller stille den i dehydratoren en halv times tid (mens du laver morgen yoga 😉

Drys med nødderne (som du evt. kan hakke groft)
Og drys også gerne med spiselige blomster som fx. morgenfrue, katost mm.

Mhhh den er go´ 😉

Husk du kan se meget mere om mig og mine kurser på min hjemmeside

Eller på Facebook siden: The Raw
Hvis du har spørgsmål i forbindelse med raw food, mine kurser, opskrifter mm. er du meget velkommen til at skrive til mig på