Fastelavnsboller på den rå måde ;)

Her på fastelavnssøndag er der jo ikke så meget andet at gøre end at få gang i din raw food dej og lave de mest fantastiastiske rå fastelavns”boller”.
Når jo du kunne jo selvfølgelig også klæde dig ud som en 😉
Jeg er desværre kommet lidt bageud, ca. en dag, med opskriften. så hvis du absolut skal have de rå sager inden aften. kan du benytte opskrift nr. 2 🙂

Dehydreret fastelavnsboller:

Inden dehydrering

Dej:
130 g. cashewnødder
½ håndfuld irish moss (i blød ca. 10 min i varmt vand)
20 g. morbær
30 g. paranødder
½ tsk. urtesalt
ca. 1 ½ dl. vand
Alt blendes godt og kommes over i en skål med:
60 g. mandler (kørt til mel)
50 g. lyse hørfrø (kørt til mel)

Bland det hele godt og, med vand på hænderne, formes ca. 6 runde kugler der kommes på bagepapir til dehydratoren.
Igen med vand på hænderne, formes hulder i “bollerne”
Dehydrer i ca. 2 timer og kom over på flettet papir. Dehydrer videre til de er let sprøde ca. 20 timer.

Efter dehydrering

Fyld.

Smelt 3 spsk. kokossmør og 1 spsk. kakaosmør med
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. kakao- eller carobpulver
Hvis du vil have “flødeskum” er opskriften længere nede 🙂

Fastelavnsboller uden dehydrator:

100 g. paranødder
300 g. dadler (uden sten)
24 g. kokosolie (smeltet)
16 g. kakaosmør (smeltet)
2 spsk. mesquite
30 g. carob
2 spsk. kokos
1 tsk. salt
Kør det hele i food processoren eller ælt det i hænderne.
Form til kugler og pres let ned i muffinsforme.
Pynt med skum af:
20 g. kakaosmør
25 g. kokossmør el. olie
1 ½ spsk. psyllum frøskaller
2 tsk. rødbedekrystaller
90 g. jordbær
3 tsk. vanilje pulver
1 spsk. lecithin
Lidt salt
3 spsk. mesquite
40 g. macadamia- eller paranødder
1-2 spsk. agave
ca. 1 ½ dl. kokosvand
Blend det hele godt sammen og stil koldt et par min. Kom cremen i en sprøjtepose og pynte kagerne 🙂
Voilá 😉
Rigtig god fornøjelse 🙂
Husk du kan se meget mere om mig og mine kurser på min hjemmeside
Eller på Facebook siden: The Raw