Hyben, en dejlig og sund spise :)

Hybenroserne er sprunget ud og mange af dens bær er lige nu modne og klar til plukning.
Hvis du har mulighed for det, så gør dig selv og dine nærmeste den tjeneste at komme ud i naturen og pluk løs af disse herlige og utrolig sunde bær.
Det er i de senere år kommet meget frem, hvor godt hyben er:
Afhjælper gigtsmerter, er antiinflamatorisk, indeholder både de to essentielle omega 3 og 6 fedtsyre, A-vitamin, B-vitamin,C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin
  Beta-caroten, Flavonoider, galoctolipider, lycopen, Kalium, jern, kalcium, Fosfor og mange gode fibrer.
Se det er jo rimelig godt klaret for så lille et bær.
Nu har jeg så en mor der alligevel er ude og plukke til sig selv og sørme om ikke hun gad at tage en stor potion med til mig også, inkl. rosen blade 🙂
Bladende kan du bruge til at lave duft spray eller -vand til at stå i en pæn skål i stuen, dit soveværelse eler på toilettet.
Eller du kan komme dem i din hampe-, nødde eller frø mælk, så det lige giver et sødt pift.Eller bare bruge dem i salate eller som pynt på dine raw kager 😉
Ole Henriksen, som jeg bare er SÅ glad for 😉 anbefaler meget hyben, både i cremer, teer mm. Det er bare SÅ godt for os.
Jeg bruger selv hybenpulver en gang i mellem til en let ansigtspeeling, gerne blandet med lidt manucahonning 🙂 Huden er babyblød i dage efter denne milde behandling.
Men du kan jo også, når nu du har hentet de dejlige friske bær i naturen, rense dem for alle kerner og køre dem en gang i blenderen, her kan også sagtens bruges en stavblender, lidt vanlijepulver, lidt agave eller honning og en anelse salt og så lidt vand til ønsket konsistene.
Blende blende og her har du så en utrolig fantastisk marmelade.

Holder sig ca. 4 dage i køleskabet 🙂
Den kan du jo så servere som ovenfor til morgenmaden med raw bananpandekager, raw brød, melon og frisk presset juice 🙂
Rigtig god fornøjelse og ha´en rigtig god uge
Husk at følge med i kurser mm. på facebookgruppen:
Der er jo choko-workshop i november med Amy fra England.
Det mest fantastiske kursus, lige op til juledagene 😉
Skynd dig at melde dig på, der er allerede rift om pladserne 🙂