Kan man få levende småkager?

Ja hvorfor ikke?
Raw food er jo også levende mad og der sker jo bla. det at når vi spirer vores boghvede. Vækkes denne til live igen. Den begynder at spire og leve igen 🙂
Læg dine boghveder, fra fx helekosten, i blød i rigeligt vand i ca. 8 timer. Skyld dem grundigt og lad dem spire i en skål i ca. 2-3 dage. Skyld dem 3 gange om dagen i rigeligt vand. Så er de klar 🙂

Småkager er jo et vidt begreb og i raw food verdenen er de, selv om de ikke smelter på tungen, nogle utroligt velsmagende, men samtidig også ret sunde småkager der fremstilles.
I starten af min faw food tid havde jeg svært ved at forstå at folk kunne blive trætte af dadler og nødder. Jeg elskede dem og spiste mange med velbehag 😉
Men det sidste halve år er jeg, som så mange andre, blevet utrolig træt af dadler og nødder. Derfor arbejder jeg mig i øjeblikket uden om disse. Og jeg er virkelig glad for det der kommer ud af det.
Jeg har ikke denne her tunge fornemmelse i maven når jeg har spist et stykke kage og mit blodsukker er meget mere stabilt.
Ikke at det var et problem før, jeg mærker det bare mere nu.
Jeg har, siden jeg gik over til raw food, haft det virkelig godt og ikke følt de samme vilde sving i humør, blodsukker mm. Men når du bliver så ren i din krop som jeg er, mærker du alle de små ting der forstyrer kroppen når den bla. får for mange hurtige kulhydrater, som der fx er i dadler.
Hvis du også er en af dem der er glad for dadler og nødder eller bare en af delene, så prøv en uge uden og se hvad det giver din krop.
Nå, men nu til det vigtigste 🙂
Jeg har lige spiret boghvede, og da jeg længe har gruplet over en opskrift med de friske nyspirede boghvede inden de bliver dehydreret, tænkte jeg at nu, var en alletiders mulighed for at prøve den af.
Og du skal selvfølgelig ikke snydes for denne herlighed.
Småkagerne blev jo så færdige i morges og jeg er helt vild med dem 🙂

Opskriften er både uden dadler og nødder, men til gendgæld bliver du nød til at få indkøbt lucuma og yacon pulver (hvis du ikke allerede har det 😉
Lucuma kan fås i de fleste helsekoster og yacon pulver må du købe over nettet i enten Sverige eller England.
Læs meget mere om ingredienserne på min nye hjemmeside www.miekronholm.dk

Husk nu der er to fantastisk choko workshops på vej.

1: Ren Chokolade Dag
    En dag hvor vi laver SÅ meget chokolade at du kommer til at drømme om det om natten 🙂
    Se meget mere her:  https://www.miekronholm.dk/events/workshops/ren-chokolade

2: En Dag i Chokoladens Navn
    Nu skal kakaobønnernes fantastiske antioxidanter ind i vores madlavning 🙂
    Se meget mere her:  https://www.miekronholm.dk/events/workshops/en-dag-i-chokoladens-navn

 

Spiret småkager:
 
350 g. spiret boghvede (ikke dehydreret)
130 g. pære
125 g. moden banana
80 g. lucuma
50 g. yacon pulver
1 spsk. kokos amino eller tamari
1 dl. mandelolie
Ca. 1½ dl. kokosvand
Evt. 2 håndfulde chokonibs
Evt. 2 håndfulde gojibær
Alt, undtagen gojibær og chokonibs, køres i food processoren til dej-agtig masse. Kom gojibærne og chokonibs i massen og kør kort, så de lige blandes rundt men ikke hakkes.
Fordel på plader med papir og dehydrer i ca. 8 timer. Vend over på fletpapir og dehydrer færdig i ca. 6 timer.
Hvis du er vand til hvidt sukker kan du måske føle behov for at søde dem lidt mere evt. med agave. Her må du prøve/smage dig frem 🙂

Rigtig god fornøjelse med småkagerne

Husk nu de to fantastiske workshops med chokolade.

1: Ren Chokolade Dag
En dag hvor vi laver SÅ meget chokolade at du kommer til at drømme om det om natten 🙂
Se meget mere her: https://www.miekronholm.dk/events/workshops/ren-chokolade

2: En Dag i Chokoladens Navn
Nu skal kakaobønnernes fantastiske antioxidanter ind i vores madlavning 🙂
Se meget mere her: https://www.miekronholm.dk/events/workshops/en-dag-i-chokoladens-navn

Ses vi?

I aktion på Chokolade Festivallen.
Skal du med på workshop?