Opskrifter med Quinoa

Så må jeg hellere få dig igang med de dejlige quinoa-frø
 
Jeg skriver et par forskelllige så kan du starte med dem og selv lege videre i køkkenet
 
Quinoa-morgengrød med myntemælk:
 
Grød:
1½ dl. spiret quinoa (skyld dem godt, lig dem i blød 4-8 timer og skyld dem godt igen til vandet er klart)
3 dl. nøddemælk (lav den gerne selv*)
20 blade friske mynteblade
1-2 spsk. yacon pulver, -sirup eller agave (alt efter smag)
Lidt salt
 
*Mælk:
1½ dl. mandler, cashews, hasselnødder mm. (i blød natten over)
1 litter rent vand
Blend nødder og vand godt sammen og si pulpen (resterne af nødderne) fra. Enten i en si eller nøddemælkspose (se tidligere opslag)
Skyld blenderkanden og kom mælken tilbage heri.
Tilsæt nu sødemiddel, mynte og salt.
Blendt godt til mynten er blendet ud i mælken
 
Hæld mælken over de spirede gryn, drys med chokonibs*, blåbær og frisk mynte.
 
*Hakket kakakobønner. Fås i helsekosten.
 
 
Quinoabrød:
 
230 g. quinoa (skylles og sættets til spiring nogle timer)
230 g. æbler (uden kernehus)
7 g. salt
20 g. rødløg
70 g. rødløg
3 spsk. citronsaft
Evt. 3 spsk. Thai Curry Pasta
 
Skyld quinoaerne godt og kom alt i blenderen.
Kør til dejl. konsistens.
 
Smør dejen ud på 1 plade med papir og dehydrer i ca. 6 timer. Vend efter ca. 5 timer og dehydrer ca. 1 time mere.
HUSK nu at gå ind og læse om de super sunde choko.workshops jeg afholder løbende. Der er en ny workshop i slutningen af juni, som du med garenti vil elske 🙂
Læs mere på www.miekronholm.dk
 
Rigtig god fornøjelse med begge opskrifter og jeg håber at se dig på workshoppen:)