Glædelig International Raw Food Dag :)

Jaaaaa det er International Raw Food Dag idag og det skal fejres med manér 🙂

Jeg har lige modtaget min sprit nye dehydrator, så den skal selvfølgelig indvies idag og i samme omgang kom jeg liiige til at købe en Travel Blender med. Jeg har købt mine ting hos www.ukjuicers.com og det kan jeg varmt anbefale. De sender ud næste dag og så går der kun nogle få dage, så er der pakke fra selveste GLS.

Grunden til at jeg købte en Travel Blender er at jeg nu er nået dertil hvor jeg ikke vil undvære min smoothie om morgenen.
Jeg ved der er nogen af jer der tænker, at nu er jeg nok lige ved at gå lidt for vidt, men helt ærligt, så syntes jeg faktisk ikke der er noget særlig lækkert eller for den sags skyld sundt på hotellerne.
At jeg så heller ikke kan tåle hotellets morgenmad er jo i sig selv en ret god grund.
Morgenmaden er vores vigtigste måltid. Det er den vi skal strate dagen på. Om du så vælger, af den ene eller anden grund, at drikke eller spise din morgenmad. Det er jo dit valg.
Jeg bibeholder mit stabile blodsukker hele dagen, hvis jeg starter med min grønne smoothie og hvis det er en af de dage jeg har været til træning om morgenen, så spiser jeg chiagrød når jeg kommer hjem fra træning.

Min Travel Blender gør også at jeg er bedre til at lave en smoothie i løbet af dagen, hvis det ikke er en af de dage jeg er på arbejde.

Det er faktisk også muligt at lave juice med din blender, men du bliver nød til at have en god kraftig blender for at få det blendet godt ud. Derefter skal du nemlig have massen (også kaldet pulpen) igennem en nøddemælkspose http://www.rawandmore.dk/n%C3%B8ddem%C3%A6lkspose  Eller du kan vælge at si den igennem en alm. si og presse hårdt ned på pulpen og så er juicen klar.

Og hvorfor har jeg så egentlig valgt at forny min dehydrator?
Det er vel som man siger “Forandring fryder” og så er Sedona´en, som jeg har købt, støjsvag i forhold til Excalibur som jeg havde før.

Jeg har nu tænkt mig at fylde min dehydrator med:
Brændenældebrød, Merianbrød og løgbrød 😉

Blenderen får en tur med en ganske “alm frugt smoothie”

 

Og det syntes jeg da også at du skal have mulighed for

Så værsgo her er et par af opskrifterne 🙂

Brændenældebrød:

5 g. tørret brændenælder eller 10 g. friske
70 g. græskarkerner (gerne i blød ca. 8 timer) Det kan du jo så ikke nå idag, men til en anden gang 😉
20 g. lyse hørfrø
80 g. mørke hørfrø
1 tsk. urtesalt
1 spsk. b-gær
1 tsk. timian
Evt. 1 spsk. rå kakaopulver
Ca. 1½ dl. vand
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og lad “dejen” trække i ca. 30 min. Tilsæt evt. mere vand, så massen bliver lidt grød agtig.
Fordel på plader med papir og dehydrer i ca. 8 timer. Vend over på flet papir og dehydrer videre i ca. 1 time.


Frugt smoothies:

1 håndfuld spinat
½ mango
½ banan
1 spsk. lucuma
1 tsk. vaniljepulver (IKKE SUKKER;)
1 tsk. baobab
1 spsk. rå kakaopulver
Ca. 1 dl. kokosvand
Blend det hele sammen og drys gerne med rå bipollen, gojibær, hampefrø eller…. Ja det skulle jo komme 😉 Chokonibs

Og skulle vi så ikke liiige lave en raw is også 😉
Det er jo sommer, sol og…. torsdag 😉

Choko-ice-ice-baby 😉

1 dl. cashew (gerne i blæd op til 8 timer)
1 spsk. lucuma
1 spsk. yaconpulver, agave, 2 dadler eller det du nu foretrækker at søde med
1 spsk. rå kakaopulver
1 tsk. vaniljepulver
lidt salt
Ca. 2 dl. kokosvand
Blend det hele til tyk creme og rør 2 spsk. chokonibs og 2 spsk. gojibær i med håndkraft
Fordel i isforme eller i en box der kan komme i fryseren.
Frys i et par timer og så er der den lækreste raw chokois 🙂

Rigtig god fornøjelse og jeg håber du får en forrygende Raw Food Dag

Husk du kan se meget mere inde på den fine hjemmeside www.miekronholm.dk