Jeg har været i Malmø og det kom der da nogle Jordbær-hyggere ud af :)

Jeg har været et smut over på den anden side af vandet. Denne gang var det mod øst 🙂
Jeg har længe gerne ville til Malmø igen, da der kommer flere og flere gode raw food muligheder derovre.
Så på en dejlig, knap så solrig torsdag, efter dagens træning selvfølgelig 😉 dragede jeg med toget over til svenskerne.
Hvor er de egentlig et venligt folkefærd. Søde, rare og behjælpelige, når de ser en raw fooder i nød.(Læs: En forviret turrist med et hjemmeprintet kort over Malmø, der er gået den forkerte vej 😉
Jeg havde lavet plan over de 5 forskellige steder jeg ville tjekke ud. Og efter som disse lå i hver sin ende af byen, ville der blive lagt nogle km. bag mig. Jeg havde derfor sørget for gode sko 🙂
Jeg stod af på togstationen lige inden Malmø C (Triangeln Station) og derfra var der kun 5 min. gang til Raw Food House. Nøj en god start 🙂

   

 
De har noget af det bedste raw food jeg længe har smagt og jeg fik da også lidt idéer med hjem.
Hvor er det fedt at de bare går så meget op i det sted. Det kan både ses, smages og ikke mindst mærkes i kroppen efter jeg havde spist der inde.
For en gang skyld fik jeg slet ikke denne der tunge, trætte fornemmelse som jeg ellers godt kan få når jeg har spist på en raw café i København.
Da jeg endelig fik lettet mig fra dette utrolig hyggelige sted, var turen kommet til en stor helsekost ved navn Astrid och Aporna.
Det ligge ca 15 min. gang fra Raw Food House og er virkelig et spændende sted. De havde en helt masse super foods, raw food, alm. og ikke alm. helsekost og et ok udvalg af frugt og grønt i deres kølemontre.
Så her var der virkelig alt jeg kunne havde brug for. Undtagen at jeg lige havde kastet en kokosvand indenbords hos Raw food House samt maden som også indeholder en masse vand, så jeg skulle tisse og det var der ikke lige mulighed for der.
Da jeg nåede halvvejs igennem gågaden begyndte det at øse ned. Det passede nu meget godt med et lille hvil til futterne. Så jeg smuttede ind på en café og fik en god kop rooibos te.
Da jeg havde fået styr på kort, te og mig selv, var regnen stoppet, det tog faktisk kun 20 min. 😉 og jeg gik videre ud i Malmøs gader og stræder.
Næste stop var hos Reco Market. Okay det var et fedt sted. Det er www.rawfoodshop.se der har åbnet en butik og en café. Så her var næsten alt hvad hjertet kan begære for en raw fooder 🙂
Total fedt sted og de havde næsten alle de super foods, urter og meget mere til, som jeg plejer at bestille fra England.
Så her skulle der handles, men jeg ville lige se på de to sidste steder inden jeg ville vende tilbage og købe “det mest nødvendige” 😉 Den ligger meget tæt på Malmø C Station, så det ville passe mig bedre ikke at skulle slæbe for meget med til de to sidste steder, da det sidste ligge lang pokker i vold.
Så jeg forlod Reco og gik videre til Marot och Annat. Her var der så lukket. ØV.
Om de kun havde ferielukket ved jeg ikke. Der var bare sat brunt papir op på alle vinduerne?
Når men sidste sted manglede og det havde jeg hørt en del godt om, så jeg var lidt spændt. Det ligger virkelig langt ude fra byen, men jeg havde sørget for gode sko og godt humør, så efter ca. 45 min. var jeg der.
Der blev jeg så ret skuffet. Jeg havde hørt at det skulle være Sveriges svar på Whole Food Markedet, men det når de altså ikke til sokkeholderne.
Det var sku som at komme ind i en dårlig udgave af Mad og Vin, dog med mere fokus på økologi. Der var ikke de samme fede varer som hos de to helsekoster, men til gengæld havde de jo så en stører frugt og grønt afdeling, ikke alt sammen øko og en fiskeafdeling, men det har vi jo ligesom set før 😉
Det var som om stedet ikke var færdigt endnu? Eller som om der var en dårlig indretter der havde kastet nogle hylder, stande mm. rundt i en betonbygning?
Der var lidt raw, men slet ikke som de to andre steder (Reco og Astrid och Aporna).
Men til gengæld, og det her kunne jeg vikelig godt lide. Da jeg kom ind i butikken, kom jeg direkte ind til frugt og grønt afdelingen og lige først for, stod en kurv på en stol med overmodne bananer.
Ta´ en banan hvis du er sulten. Wow jeg havde lige gået 45 min. i rask tempo, så jo da, jeg kunne da godt lige mose en banan mellem tænderne 😉
Det er da total fedt at de ikke sætter dem ned til 50 %. De får jo ikke solgt dem alle sammen alligevel, så fuldstændig som når is-husene deler smagsprøver ud på deres hmm….. is. Så delte de ud af deres overmodne bananer.
Der var så også 10 stk. pakket i en pose, for en ti´er hvis man ville have nogen med hjem, men ellers bare til småsultne folk eller fx. forældrene med deres børn, der er vilde af sult efter en lang dag i bønehaven. Det er da perfekt for de forældre. Så kande lige stoppe en banan i hænderne på barnet, så der kan blive smurt banan ud over barnet, tøj, vogn, varer mm 😉 Men der er ro til at handle 🙂
Jeg kom endelig tilbage til stationen og var faktisk ret trært nu, men tanken og Recos lækrer varer rev i mig og jeg MÅTTE derhen og handle 🙂
Så kl 16 sad jeg endelig i toget på vej tilbage til København og havde det bare skønt efter en dejlig dag i malmø.
Noget af dagens fangst 🙂
 
I Reco marked fandt jeg tøret jordbær UDEN sukker 🙂
Det er jo helt utroligt at det kan lade sig gøre 😉
Det komder en lille fredags-hygger ud af igår.
 
HUSK at du kan se meget mere på hjemmesiden www.miekronholm.dk 
 
Jordbær-hyggere:
70 g. figner
50 g. tørrede jordbær
8 g. carob eller rå kakao pulver
1 tsk. vaniljepulver (ikke sukker)
½ tsk tamari
1 spsk. yaconpulver eller de du søder med (agave, honning mm.)
Ca. 3 spsk. kokosvand
2 spsk. husk
Evt. 2 forskellige super foods fx. 1 tsk. chaga og 1 tsk. ginko pulver
 
Hak det hele igennem i din food processor og tril til kugler. Rul evt. kuglerne i farvet kokos eller lign.
pynt.
 

 
Rigtig god fornøjelse med dem 🙂