Jeg har dælemig set et helt afsnit af Simpsons

Jeg har set Simpsons……
Ja du læste rigtigt 😉
Som nogen af jer ved har jeg ikke et fjernsyn. Det er der flere grunde til.
For det første bor jeg ikke ret stort, men selvfølgelig ville jeg kunne presse det ind, hvis jeg virkelig ville. Jeg syntes bare, som rigtig mange andre, at det er så sjældent at der er noget jeg virkelig har lyst til at se, at jeg simpelt hen ikke gider have et tv stående og glo på mig, i stedet for at jeg glor på det.
Så jeg har valgt det fra, så kan jeg jo heller ikke sidde og brokke mig over at det er de samme mærkelige ting der bliver vist gang på gang 😉
Skulle der nu en enkelt gang være noget der, for mit vedkommende, virker interessant, er det som regel altid muligt at finde det på nettet bagefter og ellers kan jeg jo se det hos en af vennerne. Jeg kan ikke huske at det nogen sinde har været nødvendigt, så skulle det en gang ske lover jeg at fortælle hvad jeg gjorde for at “overleve” ;)))
Nå men….. tilbage til Simpsons. For hvor har jeg så set det henne?

Jo ser du. Jeg er jo en af dem der virkelig godt kan lide at træne og i fitnesscentrene har de jo tv i mange af maskinerne, som fx. i crosstraineren som jeg også bruger meget.
Som regel ser jeg nyhederne eller Lounge på TV2 Lorry, men idag fik jeg altså set Simpsons.
Jeg må indrømme, at jeg aldrig har brudt mig om deres humor og var ved at skrue videre til en anden kanal, da jeg opdagede at den faktisk handlede om sukkerforbrug…..
Afsnittet hendlede om at Homer ville i en rekordbog og endte med, ved et uheld, at få byen kåret til USA´s fedeste by, fordi de tilsammen vejede virkelig meget.
Marge, med sit kæmpe blå hår, begyndte at tænke over hvordan det var gået til, at beboerne var blevet så fede.
Hun fandt ud af hvor meget sukker både hendes familie og resten af byen indtog, fordi der jo er sukker i alt.
Hun fik oprettet en søgsmål mod sukkerfabrikken og efter noget tid vandt hun, intet sukker var tilladt at komme ind i byen, folk gik helt kold og lå og rystede på gader og stræder, hendes mand og søn kom med ind i en “bevægelse” der ville smugle sukker til byens fabrik igen. Det skulle de så ud og hente på en ø. De blev opdaget af politiet og alt sukkeret endte til sidst i havnen.
Alle sprang i vandet og fik deres abstinenser dulmet og blev til at have med at gøre igen…..
Er der nogen her der genkender bare en liiiilebiiiite smule af denne HELT igennem “opdigtede” historie?
Det er jo ikke noget nyt at sukker er utrolig vanedannende og hvor er det dog forfærdeligt at vi ikke tager det mere seriøst.
Læs evt. det her fra Politikken: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE839056/slik-giver-abstinenser/
Jeg blev så glad over at der selv i Simpsons, er kommet så meget fokus på dette store problem, som det rent faktisk er, at jeg fik set hele afsnittet.
For lur mig om det var et helt tilfældigt opdigtig afsnit uden skjulte hentydninger 😉
Men hva så… Hvad gør vi nu?
Jeg syntes jo raw food er et ude mærket bud, men også her finder du meget sukker, bare i form af frugt sukker.
Nu er det jo heller ikke fordi vi skal være hysteriske, men tænk lige over at hver gang du spiser noget der er lavet for dig er der ca. 99 % chance for at der er noget af det “dårlige” For de kommer altså ikke det “sunde” sukker i, som der fx er i frugt. Og det er jo ikke fordi vi skal bliver hysteriske og aldrig mere spise et enkelt gram sukker, vi skal bare lige tænke lidt over hvor det her sukker kommer fra og hvad de forskellige slag gør ved os.
De gode alternativer til det “alm” sukker er:
Yacon, lucuma, agave, dadler, rosiner, figner, kokosblomstsukker, xylitol mm.
Så ud fra det vil jeg foreslå dig at næste gang du skal have noget lækker så prøv med fx en raw is:

Vaniljeis til alt:
100 g. cashewnødder eller solsikkekerner (i blød natten over)
8 g. yaconpulver eller den sødemiddel du foretrækker (agave, honning mm.)
15 g. lucuma
Ca. 3 dl. nøddemælk eller kokosvand
2 tsk. vaniljepulver (ikke sukker)
En anelse salt
Alt blendes godt. Vent dog med at komme alt væsken i blenderen. Det skal ende op med en lidt tyk creme.
Fyld i en beholder og frys et par timer.
Eller du kan blande forskellige slags fyld i inden du fryser isen.
Du kan selvfølgelig altid bruge et par håndfulde chokonibs 😉 men du kan også bruge 2 dl. tørret frugt fx: morbær, gojibær, groft hakket dadler eller figner.
Rigtig god fornøjelse

HUSK at tjekke hjemmesiden ud: www.miekronholm.dk