Kan is være sundt?

Ja, is kan sagtens være sundt og nu hvor solen er tilbage, skal det nydes på alle fronter.
Derfor vil jeg også liiige minde dig om hvor nemt is kan laves og hvor sundt is rent faktisk også kan være.
Start med at gå i din helsekost og køb lucuma, hvis du altså ikke har det i forevejen.
Lucuma er en frugt fra Syd Amerika, som også kaldes for Inkaernes Guld, da Inkaerne altid har æret denne frugt både spirituelt, til fx deres ceremonier, og kulinarisk.
Her hjemme kender vi den mest som pulver fra vores helsekostbutikker.
Pulveret har en let flødeagtig farve og smager sødligt med en blanding af lidt karamel og flødesmag, men bare uden denne her sure fornemmelse vi kan have i munden, efter at have indtaget et mælkeprodukt.
Du kan bruge lucuma over alt hvor du vil søde og give en lidt mere cremet smag, på en sund måde. Fx i smoothies, kager, chokolade, nøddemælk mm.
Der er også nogle ret gode egenskaber i lucumaen.
Der ef fx ret meget C-vitamin, B2, natrium, phosphor, jern, kostfibre og en stor mængde beta-caroten.

I denne is har jeg valgt at bruge de friske vilde hyben, som der er så mange af i øjeblikket. Du får virkelig et super-boost med denne opskrift og hvis du så oven i købet drysser chokonibs over, er der intet der kan slå dig i gulvet.

Når du selv skal til at lave is, er det et must med en blender, men du behøver altså ikke den dyreste af dem alle. Derfor er der ikke mange undskyldninger for ikke, at komme igang med dit helt eget lille ismejeri.
Husk at gå ind på hjemmesiden og tjek de nye workshops ud, der er i øjeblikket tilbud www.miekronholm.dk Her kan du også melde dig på nyhedsbrevet og modtage en masse fede opskrifter hver måned.

Hyben-is:

100 g. cashewnødder (i blød ca. 8 timer, så er de nemmere at blende ud)
1 kop renset hyben
½ kop lucuma
1 tsk. ren vaniljepulver
Hvis du ikke har en meget kraftig blender, kan du tilsætte ca. 1 dl. kokosvand eller nøddemælk.

Alt blendes godt og kan enten bruges nu, som creme på en kage mm. eller stil cremen i fryseren og vent et par timer til den er frossen.
Nyd den med drys af fx chokonibs, gojibær, hampefrø mm.

Husk at gå ind på hjemmesiden og tjek de nye workshops ud, der er i øjeblikket tilbud www.miekronholm.dk Her kan du også melde dig på nyhedsbrevet og modtage en masse fede opskrifter hver måned.

Rigtig god fornøjelse og rigtig god weekend