Raw Burger med det hele

Mens vi venter spændt på de fede choko-workshops, kan vi jo lige hygge lidt i det rå køkken, så tiden går lidt hurtigere 🙂 Lidt som Jørgen Clevin fik os til at hygge os inden juleaften 😉

Det blev til en Raw burger med det hele 🙂

Husk nu at få meldt dig til julekalender workshoppen HER, hvor vi skal lave det bedste raw chokolader til vores julekalender 🙂 LIGE HER 🙂


Raw Burger:

”Bøfferne”:
100 g. mørke hørfrø (groft mel)
50 g. solsikkekerner (groft mel)
50 g. græskarkerner (groft mel)
300 g. gulerødder
12 g. rødløg
35 g. rød peberfrugt
1 stort bundt persille
1 spsk. dulse
45 g. bladselleri
20 g. husk
3 spsk. tamari
3 spsk. citronsaft
Sæt de 3 første ingredienser i blød i ca. 4 timer med ca. 3 dl. vand. Så de bliver dækket med vand.
De andre ingredienser køres i food processoren til mos. Skrab kanterne ned nogle gange, så alt kommer med.
Kom mosen over i skålen med frø/kerne blandingen og rør godt rundt. Lad gerne dejen står en times tid så den kan sætte sig.
Form nu ca. 16 bøffer og læg dem på papir til dehydrering.
Dehydrer ca. 6 timer og vend over på fletpapir. Dehydrer videre i ca. 6 timer eller til ønsket sprødhed opnås.
De skal helst forblive saftige inden i og sprøde udenpå.
Tag et kålblad og fordel en grov salatblanding heri af fx:
Grønne spirer, broccoli, Grønne og lilla blomkål og bladselleri.
Lav en dressing af:
50 g. cashewnødder, 3 spsk. citronsaft, 1 dl. kokosvand, 1 spsk. gul karrypasta, 1 spsk. gurkemeje, 1 spsk. olie, 1 tsk. kanel, 1 tsk. salt og 1 spsk. mild karry.
Blend det hele godt sammen. Tilsæt evt. mere væske.
Fordel lidt dressing over den grove salat.
Læg en bøf over salaten og lidt dressing på bøffen,
Lav også gerne lidt guacamole af: 
1 avocado med lidt hvidløg, citronsaft, salt og peber. 
Fordel lidt over bøfferne efter det første lag dressing.
Kom alfalfa spirer, en smule dressing igen og pynt til sidst med lidt rød peberfrugt, chokonibs og marineret svampe.
Prøv også at dehydrer fintsnittet rødløg i ca. 8 timer så de bliver helt sprøde og brug dem som topping
Server med sauerkraut. 
ENJOY siger jeg bare 😉