Fermenteringskursus i London

Som jeg har fortalt om tidligere, var jeg i weekenden på fermenteringskursus i London.
Det var bare så super godt og selv om jeg har snuset lidt til det her med at lave kimchi, sauerkraut og raw ost, så lærte jeg da alligevel en masse nyt.
Det er altid rart at få det “live” 😉 Og være sammen med andre der har samme interesse som jeg selv. Og så er det jo samtidig en sjov og super hyggelig dag.

Russell James og Amy Levin i fuld sving 🙂

Vi kom bla. igennem forskellige raw oste, sauerkraut, kimchi, relish, kambucha, kefir og en masse andet der er fuld af dejlige sunde og levende bakterier 🙂

Først lige et par billeder fra min fødselsdag for to år siden, hvor jeg bla. lavede raw-ostebord
Her nedenunder, er de nye slags.
Da først jeg kom i gang, greb det vidst lidt om sig og det endte med at blive til en masse forskellige slags.
Det er jo som regel sådan, at når jeg først går i gang med at lege i mit køkken og alle de sjove ingredienser kommer frem, ja så skal det hele prøves af 🙂
Inden dehydrering
Efter dehydrering
Jeg burgte:

175 g. smuttede mandler
1 kapsel probiotika (brug kun pulveret)
Ca. 1,5 dl. renset vand

Blend godt i en kraftig blender og brug enten en oste “pose” til at presse vandet ud af eller for en si med en skive køkkenrulle. Læg osten oven på, pak køkkenrullen omring og stil noget tungt oven på, så vandet kommer ud. Stil på et varmt sted i ca. 30 timer.

Heri blander du:
1 tsk. løgpulver
1/2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. salt
1 spsk. b-gær
Lidt hvid peber
1 dr. stevia

Rør det hele godt sammen, med håndkraft.
Nu kan du begynde at lege med alt det du syntes kunne være fedt at få med i din ost 🙂
Oste-boldene er, fra venstre: Tørret rosenblande, hele kommenfrø, Herbes de Provence og bi-pollen 🙂
Du kan nu vælge om du vil dehydrere dine oste, så de får en lille fast kant omkring sig eller om de bare skal forblive som de er.
Hvis du dehydrere dem, tager det ca. 8 timer, alt efter størrelsen.

Det er umuligt for mig at sige hvilken jeg foretrækker, da jeg syntes de alle sammen er fantastiske på hver sin måde 🙂

Jeg Håber, mest for dig selv 😉 at du vil prøve det af

Rigtig god fornøjelse med det hele

Mie Kronholm