Chokoladen der IKKE feder!

Det lyder jo næsten som et eventyr, at kunne spise chokolade uden at tage på.

Alfred-Angelo-eventyr-300x139

Det er måske også lidt af et eventyr, men det er et eventyr, af den rigtige slags, af den slags der findes i virkeligheden og så kan du oven i købet selv lave den.

Problemet med den “choklade” som de fleste kender fra supermarkedet er, at den er fyldt med en masse andet, end ren rå kakao.

Dette er ikke kun producentens skyld. Mange søger at få det billigste, af det billigste og forventer stadig, at det de køber, har samme kvalitet, som det der koster det dobbelte, men det kan umuligt blive samme kvalitet. Der er nogen der skal betales for både råvare, lokaleomkostninger, transport og der faktisk også nogen, der skal have arbejdsløn også.

For at gøre varen så billig som muligt, sættes kvaliteten helt i bund og der bruges en masse forskellige “fyldingredienser” til, at få fx en chokoladebar, til at smage, så kunden gider at købe den, selvom det er af meget dårlig kvalitet. Der kommes bla. en masse sukker i, også i 70 % chokoladen.

Fortvivl ikke, der findes en måde hvorpå du kan få mega god chokolade på. Og det feder ikke 🙂

Alfred-Angelo-eventyr2-236x300

Hvorfor er raw chokolade, så sundt?
Rå kakao har verdens højeste indhold af antioxidanter og er en så høj antioxidant, at den er over dobbelt så høj, som den almindelige forarbejdet mørke chokolade. Så derfor, hvis du har optakt til eller allerede er blevet syg, eller har du brug for lidt ekstra energi, vil jeg klart foreslå dig den mørke rå kakao. Rå kakao indeholder også masser af de sunde flavenoder. Flavonoider er en gruppe naturstoffer, der hovedsageligt findes i vegetabilske fødevarer. De menes at kunne beskytte mod sygdomme som for eksempel kræft og hjerte-kar sygdomme. Størstedelen af flavonoiderne er plantepigmenter, og giver frugt og grønt deres velkendte farver. De gør den røde grapefrugt rød og farver citronen gul.

Andre flavonoider er smagsstoffer og giver enten en skarp eller en bitter smag i vores fødevarer. Flavonoider forhindre også blodets fedtstoffer i at oxidere og derved tilstoppe blodårene/arterierne og derved forhindre åreforkalkning. Samtidig neutralisere flavenoderne de frie radikaler i kroppen. Kakao indeholder også aminosyren tryptophan. Tryptophan er nødvendig for dannelse af serotonin. Serotonin fremmer følelsen af lykke og modvirker depression.

Kakao indeholder også dopamin, som dannes i hjernens basale områder og i mave-tarm-kanalen. I hjernen har dopamin betydning for fysiske og psykiske funktioner som indlæring, styring af bevægelser, stemningsleje, tankevirksomhed og hukommelse og medvirker også til vores lykkefølelse.

Kakaoen er også fyldt med methylxanthiner, som giver kakaoen dens bitre smag og stimulerende virkning. 2 tredjedele af methylxanthinerne, er theobromin, som er en fantastisk energigiver (Theobromin findes i kakaoplanten, hvorfra det udvindes, navnlig af skallerne. Theobromin virker vanddrivende og har en stimulerende virkning på hjertemuskulaturen, som dog er svagere end ved det tilsvarende stof koffein)
Og 1 tredjedel er koffein

Hampefroe-chokolade

Her er en rigtig nem, sund og vildt lækker chokoladeopskrift, så du selv kan begynde at få chokolade der IKKE feder 🙂

60 g. kakaosmør (smeltet over vandbad ved svag varme)
3 spsk kakaopulver
1 spsk. lucuma
1 spsk. cashewsmør
1 tsk. vaniljepulver (ikke sukker)
Lidt fint Himalaya salt, havssalt, eller 1/2 tsk. Tamari (soya uden hvede)
Sødemiddel efter eget valg. Fx. 1/2 spsk. honning, agave, ahornsirup, kokosblomstsukker eller -sirup.

Tilsæt gerne hele hampefrø, gojibær, forskellige slags hakkede nødder, morbær, incabær eller bare alm. tranebær, rosiner, hakkede figner eller dadler.

Alt røres godt sammen og fordeles nu i små silikoneforme eller en søre form med film.

Alle ingredienser fås i helsekosten eller over nettet hos fx. Raw and More

HUSK: Hvis du er interesseret i, at få yderligere hjælp til, dit varige vægttab, tilbyder jeg lige nu 90 dages Mentor Vægttabsforløb.

Ansøg om en GRATIS & UFORPLIGTET samtale, om hele forløbet HER

Jeg håber du får en fantastisk uge.

Mange kærlige hilsner

Mie Kronholm

Mie2