Hvordan får du dine børn til at elske deres grøntsager?

Er du én af de forældre der er udfordret med dine børns sundhed?
Er du bange for at blive for ekstrem? Eller måske ikke ekstrem nok?
Deler i ikke samme mening, du og din mand, om jeres børns spisevaner?

Mange forældre kan blive udfordret ift. deres børns sundhed, både i hjemmet og uden for hjemmet, fx i børnehaven, skolen, fritidshjemmet eller hos deres kammerater.

I hjemmet er der kun én vej og det er, at de voksne beslutter hvad de syntes er rimeligt for deres børn, at indtage i ugens løb og gerne bliver enige om en fælles beslutning, så børnene ikke bliver forvirret og prøver, at løbe alt for meget om hjørnerne, med deres forældre 😉
Det kan godt være lidt af en opgave, da der sjælendt er én uge der er ens, men som regel ved vi hvad næste uge bringer og nogen uger vil der være flere af de usunde muligheder, uden for hjemmet, end andre uger.

Hvis dine børn fx. har en uge hvor der både er fødselsdagsarrangementer hos kammeraterne og arrangementer i deres institutioner, så kan det være en rigtig god idé, at fokusere ekstra meget, på de grønne sager på hjemme fronten. Herved sørge i for, at jeres børn for en god portion basisks mad, så de er bedre rustet til de, desværre tit, sukkerholdige arrangementer og ikke kommer hjem og kravler alt for meget på væggene.

Det er også tit pga de sukkerholdige sager, at immunforsvaret bliver svækket og der kan spares en hel del løbende næser og sygedage, ved at holde den grønne stil på hjemmefronten.

Men hvordan gør du det?
Det er altid en god idé at oplyse børnene om det de rent faktisk putter i munden. De forstår langt mere end mange forældre regner med. Og når børnene mærker forældrenes interesse vil det smitte af.
Når de finder ud af hvad de forskellige fødevare gør ved dem både fysisk og psykisk, begynder de også at lægge mærke til disse, på deres egen krop og får mindre lyst til det usunde.

Prøv at få børnene med i køkkenet.
Det kan god være lidt af en opgave at vende sig til, men prøv at gå ind i det med åbent sind og gør det til en af jeres hyggestunder, hvor familien er samlet om noget.
Der går som regel ikke ret længe før, at så er både forældre og børn vænnet til den nye måde, at lave mad på og hygger sig med, at være sammen om dette. Husk på i har været væk fra hinanden hele dagen og der er som regel, en masse at snakke om efter dagen oplevelser.

En af de absolutte store hit til, at få børn med i køkkenet og få dem til, at spise mere grønt er denne spiralizer, som du bla. kan få hos netbutikken Raw and More

10306_spiralschneider_anwendung_grun_300

Her kan du lave den nemmeste, hurtigste og sundeste spaghetti af alle mulige grøntsager og den er virkelig nem at bruge, både for børn og voksne 😉

Mens børnene laver spaghetti, kan de voksne lave en god og sund sauce af:

100 g. mandler
50 g. solsikkekerner
1 spsk. rødløg
1 spsk. b-gærflager fås i helsekosten eller hos netbutikke Raw and More
1 spsk. god olivenolie
1/2 spsk. timian
1 peberfrugt, brug gerne hele frugten inkl. kerner, men smid stilken fra.
1 tsk. salt og lidt peber
Ca. 3,5 dl. nøddemælk*
Blend det hele godt sammen og server til grøntsags-spaghettien.

* Nøddemælk
Købes færdiglavet i helsekosten eller i supermarkedet. Eller du kan lave den selv af:
1 l. vand blendet med 2 dl. mandler, hassel- eller andre nødder. Blend i ca. 1 min, alt efter hvor kraftig din blender er.
Si massen og gem nødde-“pulpen” i en box i fryseren, til du har nok til at bruge til fx. brød eller kage.

Rigtig god fornøjelse 🙂

HUSK: Hvis du er interesseret i, at få yderligere hjælp til, dit varige vægttab, tilbyder jeg lige nu 90 dages Mentor Vægttabsforløb.
Ansøg om en GRATIS & UFORPLIGTET samtale, om hele forløbet HER

Jeg håber du får en fantastisk uge.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie2