Pinsegilde med Raw Ristaffel :)

Grillfesterne er i fuld gang i denne weekend og mange har også planer om at se pinsesolen danse sammen med de våde varer.

Det er i den grad en weekend hvor mange tager sig ekstra frihed til at drukne sig i dvs. lækkerier. For mange er lækkerier lig med: Slik, sodavand, masser af kød med flødekartofler og lidt icebergsalat 😉 Mange spiser også en masse “chokolade” der er fuld af mælkepulver, underlige fedtstoffer og en masse andre mærkelige enumrer.

Det er egentlig lidt trist, at vi endelig har nogle dejlige helligdage og, at mange bruger dem til at nedbryde sig selv med. Pga endnu flere dårlige mad- og drikkevaner.
I stedet kunne de bruge dem på, at opbygge sig selv, efter en, som regel, meget travl hverdag, hvor det hedder sig, at der ikke er tid til, at leve sundt.

Som udgangspunkt er der altid, tid til at leve sundt.

Mange mener, at jeg må bruge oceaner af tid i mit køkken, fordi jeg er raw fooder.
Både ja og nej. For det kommer meget an på, hvad jeg har lyst til at spise. Selv jeg kan blive træt af, at spise en masse avanceret, som samosaer, wraps, sushi, rispapirsruller, lave kålchips og brød.
I bund og grund er raw food så simpelt, som det kan være.
En banana er raw food, en agurk er raw food, salat ja alt frugt og grønt, men også nødder og kerner regnes med ind under raw køkkenet.
Jeg er jo så heldig, at jeg ikke skal ikke bruge en masse tid på at stege, koge og bage.
Hvis jeg laver noget der skal “bage” i dehydratoeren, så står det og passer sig selv.
Det gør det i nogle timer, så det er klart at du skal lære at tænke ud i fremtiden, hvis du fx er en der SKAL have brød, tærte eller chips.

Når jeg kommer drøn sulten hjem, er det jo bare at tage det første og bedste ud af køleskabet: Agurk, gulerod, peberfrugt eller nogle spirer. Her bruger jeg gerne en dressing eller bare en blanding af: olivenolie, salt og citronsaft til.
Så kan vi lige dreje kameraet lidt og se hvad min egen mor spiser til aftensmad. Min mor er et meget almindeligt menneske, med meget almindelige madvaner.
Om morgenen spiser hun én Kohberg-bolle med ost og syltetøj. Frokosten er Kohberg-brød, Ser vi en kærlighed til Kohberg 😉 og så noget mærkeligt pålæg ovenpå brødet.
Indtil for ca. halvandet år siden, bestod hendes aftensmad af Kellogg´s Special K og den billigste banan- eller jordbæryoghurt på markedet. Det skulle være hurtigt, nemt og billigt.
På et eller andet skjult tidspunkt, har hun helt selv ændret sin aftensmad til: 1 avocado, 1 pære, lidt agurk,og andre sunde grøntsager med god havsalt over og sørme om ikke, at noget så sjovt som gojibær, morbær og incabær også, har sneget sig ind i hendes liv.
Hvor kender hun mon til superfoods fra 😉
Det skal lige siges at hun rent faktisk har fortalt mig om de her meget sjove nye bær, som hun er begyndt at spise og dem skulle jeg også ta´ at prøve.
Jeg forklarede hende så mildt jeg kunne 😉 at dem kendte jeg godt og havde spist og også fortalt hende om dem, i 5 år nu.

Hermed må jeg konkludere, meget voksent ord ik´, at det altså ikke tager ret lang tid, at lave sund og lækker mad.
Men til gengæld tager det lang tid, at skulle stege en bøf, lave bearnaise, skralde kartofler og koge dem og så skal der oven i købet vaskes op bag efter.

Så derfor, hvorfor ikke spare en masse tid i Pinsen, så du kan nyde din familie, venner og bekendes selskab, i stedet for at stå i køkkenet hele weekenden.

Prøv at byde dine gæster på noget andet end det de plejer at få.
Mange kan være lidt skeptiske i starten, men de fleste er virkelig glade for det bagefter, især fordi det ikke er så tungt i maven, så der er overskud til, at lave noget bagefter også.

Hvad med at afprøve en rå ris-taffel til dit pinsebord?
Hvis det er helt uhørt ikke at få kød, så server lidt kød, som supplement til denne ret


Raw Ristaffel til 4 personer:

Ris:
2 blomkål (gerne de lilla eller grønne, for den sjove farves skyld)
1 stilk bladselleri
2 spsk. rødløg
Evt. 2 spsk. pinjekerner
Lidt salt
Alt pulses i food processoren til store gryn. Eller hak det fint i hånden.
Du kan også bruge din minihakker til at hakke ingredienserne i, men dette skal bare gøres af mange omgange

Mango Chutney:
155 g. renset mangokød
15 g. rødløg
Ca. 1 lime
Ca. 3 dl. vand fra udblødte rosiner eller lign. Se længere nede
1 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander
½ tsk. cayennepeber
Lidt salt
Blend ”stille” så der stadig vil være stykker tilbage af mango og rødløg

Karrysauce:
120 g. cashewnødder
1 tsk. god havsalt salt
½ lime (saften)
2 spsk. karry (mild)
½ tsk. garam masala
Frisk ingefær
Ca. 2 dl. kokosvand
Alt blendes til creme i blenderen

Server med:
– Revet kokos
– Friske bananer i skiver
– Rosiner eller figner, evt udblødt i vand, i ca. 4 timer, så sukkeret kommer lidt ud.
– Hakkede mandler med lidt tamari, soya uden hvede
– spirede mungbønner eller kikærter
– Kun din fantasi sætter grænserne til en ristaffel.

HUSK at gøre dit køkken til din legeplads 🙂

Rigtig god fornøjelse 🙂

HUSK: Hvis du er interesseret i, at få yderligere hjælp til, dit varige vægttab, tilbyder jeg lige nu 90 dages Mentor Vægttabsforløb.
Ansøg om en GRATIS & UFORPLIGTET samtale, om hele forløbet HER

Jeg håber du får en fantastisk uge.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie2