Sund livsstil med manden din.

Der er mange som ønsker en sundere livsstil, men bliver holdt tilbage, af deres mand eller kæreste, som ikke interessere sig, for det samme.

Jeg havde en klient på et tidspunkt, der både havde ondt flere steder i kroppen og samtidig ville tabe sig. Som udgangspunkt tog jeg mig af smerterne, da hun var kommet til en af mine Body-sds behandlinger, men som behandlingen skred frem, blev det mere og mere klart, hvad der var til grundlag for hendes overvægt. I hendes tilfælde var det dårligt selvværd og overspisning som følge.
Da hun endnu engang prøvede, at få indført en ny og sundere livsstil derhjemme, var en af sætningerne fra hendes kæreste, som hun havde været sammen med i mange år: Så må du jo bare gå en ekstra tur, så du ikke tager på. Jeg vil have mine kartofler med sovs.

Jeg må indrømme, at jeg lige skulle fordøje den sætning et par sekunder. Jeg var total målløs.

Mænd vil, some regel gerne have lækre damer, lige som damer, som regel gerne vil have lækre mænd, hvorfor hjælper de så ikke hinanden med at få det bedre? Hvorfor er det bedre at ødelægge det de har og se langt efter det “grønnere græs” i form af den kæreste eller kone, de nu engang er sammen med? Er de ikke sammen med hinanden fordi de elsker hinanden og vil gøre alt for deres partner?

Jeg ved ikke hvordan det er hjemme hos dig, men jeg ved, at jeg har været i et forhold, hvor min daværende kæreste ikke engang syntes jeg var særlig pæn, men jeg var alt for svang til at gå.
Det var ikke den sjoveste og mest lykkelige tid i mit liv.
Jeg har lovet mig selv, at jeg ALDRIG kommer til, at være i et forhold som det.
Jeg ved godt at alle forhold har udfordringer og ting der skal/bør arbejdes med, for at blive gode forhold, men at nedbryde hinanden, er nok ikke lige det der er meningen med et parforhold.

Hvad kan du gøre for at få din mand med på den sunde livsstil?
Få ham engageret. Find fordele ved en ny livsstil. Måske har han ondt i ledende, dårligt humør og energi. Har han før snakket om, at han gerne vil tabe sig. Har han den meget velkendte runde mave. Har han nævnt andre, der trænger til at tabe sig? Syntes han at du trænger, til en opstrammer?
Prøv at tænke igennem, om han nogen gange kritiserer andre, for deres vægt eller udseende og brug dette for at overtale ham. Brug det Ikke imod ham, men mange gange, kan det være nemmere for folk, at forstå noget, når vi bruger forklaringer, med deres egne ord.

I stedet for at angribe og sige: Det er dig selv, der siger, at jeg er for rund. At Hans på dit arbejde, har en kæmpe ølmave og at pædagogen i vores datters børnehave, skulle tage at melde sig til, et vægttabsforløb.
Så kunne du måske sige: Kan du huske du nævnte Hans og hans store ølmave og pædagogen fra vores datters børnehave? Jeg syntes, at det ligner, at vi er ved at gå lidt i retningen af deres kropsform. Hvad syntes du? Skal vi ikke prøve, at tage det i opløbet, i stedet for først at gøre noget ved det, når vi er helt henne hvor de er?
Eller:
Jeg ved godt at du syntes jeg er smuk som jeg er, men jeg er virkelig ked af, at se mig selv i spejlet, i denne kjole, i disse bukser eller i denne bluse. Den strammer de helt forkerte steder og det bliver jeg virkelig ked af. Jeg vil gerne prøve ……… (indsæt selv et forløb, du er brændt varm på), vil du ikke støtte mig i det?
Så kan du jo også lokke ham lidt med sætningen:
Ville du ikke syntes det var super cool, at have en kone med figur som …………….(Indsæt selv hvem han eller du selv beundre)

Alene det, at tale om tingene, og forklare hvorfor det er et ønske for dig, at tabe dig, i stedet for, at blive uvenner, når alle er trætte og lave på energi, efter en lang dag på arbejdet og bare vil slappe af. Det hjælper utrolig meget på forståelsen, over for hinandens behov.

Hvis han nu nægter alligevel, så prøv at spørge ham, hvorfor han nægter og om han ikke i det mindste, vil støtte op om dine ønsker.
Du kan også foreslå ham, at det kan være din fødselsdagsgave, at han støtter dig 100 % og find ud af, hvad dette vil indebære.
Hvor har du brug for stødte? Er det med madlavning, børnepasning, penge til fitness kort eller opskriftbøger?
Forberedelse er en god ting, hvis du vil overtale ham til at støtte dig i dit vægttab og sundere livsstil.

Jeg har lavet endnu en opskrift på proteinbarer, som selv mænd elsker 😉

NY-Raw_Paleo ProteinBars

40 g. chiafrø (kørt til mel)
50 g. hørfrø (kørt til mel)
20 g. kokos (kørt til mel)
4.spsk. lucuma (fås i helsekosten eller hos Raw and More)
4 spsk. risproteinpulver vanilje fra Third Wave Nutrition (fås i helsekosten eller hos Raw and More)
3 spsk. raw kakaopulver
2 tsk. vaniljepulver
40 g. kakaosmør
2 spsk. kokosolie
2 spsk. olivenolie
Lidt salt
4 dråber stevia toffee
3 spsk. kakaonibs
2 spsk. vand

Alt blandes godt sammen og presses ned i form, der er foret med film.
Stil koldt i en lille times tid og skær ud i passende stykker.

HUSK: Hvis du er interesseret i, at få yderligere hjælp til, dit varige vægttab, tilbyder jeg lige nu 90 dages Mentor Vægttabsforløb.
Ansøg om en GRATIS & UFORPLIGTET samtale, om hele forløbet HER

Jeg håber du får en fantastisk uge.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie2