Hyldebær eller -blomst kage:

Hyldebær eller -blomst kage:
 
Ingredienser
Bund:
  • 165 g. dadler (inden udstening)
  • 200 g. figner (uden stilk. Efter 24 timer i blød og trukket i 24 timer)
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Lidt salt
  • 90 g. paranødder eller de nødder du foretrækker
  • 1 spsk. husk
  • 1 spsk. kokosolie (smeltet)
  • 2 tsk. kakaosmør (smeltet)
  • ½ spsk. mesquite eller lucuma
  • ½ spsk. kakao
Fyld:
  • 4 dl. hyldeblomst eller -bær saft (usødet)
  • 80 g. paranødder
  • 15 g. husk
  • 1 avokado
  • 15 g. kokosolie (smeltet)
  • 10 g. kakaosmør (smeltet)
  • 1 spsk. citron
  • 2 tsk. vaniljepulver, ikke sukker.
  • Lidt havsalt
Fremgansmåde
Bund:
  1. Blend dadlerne og figner i food processoren til de er godt hakket. Kom nødder i og kør igen til disse også er hakket godt. Kom resten af ingredienserne i og puls så alt bliver blandet godt sammen. Fordel massen i en springform, foret med film på ca. 16 cm.
Fyld:
  1. Alt blendes i blenderen til en tyk cremet masse. Fordeles i formen og stilles koldt et par timer.
  2. Der vil være lidt fyld til overs. Fordel evt. dette i muffinsforme med film og stil i fryseren, til du skal hygge dig lidt ekstra. Server med et drys bipollen over.
  3. Hvis du ikke kan vente med at prøve kagen af til der er hyldeblomser og -bær, kan du jo sagtens bruge anden form for saft.