Hyldebær eller -blomst kage:
Ingredienser
Bund:
- 165 g. dadler (inden udstening)
- 200 g. figner (uden stilk. Efter 24 timer i blød og trukket i 24 timer)
- 1 tsk. stødt kanel
- Lidt salt
- 90 g. paranødder eller de nødder du foretrækker
- 1 spsk. husk
- 1 spsk. kokosolie (smeltet)
- 2 tsk. kakaosmør (smeltet)
- ½ spsk. mesquite eller lucuma
- ½ spsk. kakao
Fyld:
- 4 dl. hyldeblomst eller -bær saft (usødet)
- 80 g. paranødder
- 15 g. husk
- 1 avokado
- 15 g. kokosolie (smeltet)
- 10 g. kakaosmør (smeltet)
- 1 spsk. citron
- 2 tsk. vaniljepulver, ikke sukker.
- Lidt havsalt
Fremgansmåde
Bund:
- Blend dadlerne og figner i food processoren til de er godt hakket. Kom nødder i og kør igen til disse også er hakket godt. Kom resten af ingredienserne i og puls så alt bliver blandet godt sammen. Fordel massen i en springform, foret med film på ca. 16 cm.
Fyld:
- Alt blendes i blenderen til en tyk cremet masse. Fordeles i formen og stilles koldt et par timer.
- Der vil være lidt fyld til overs. Fordel evt. dette i muffinsforme med film og stil i fryseren, til du skal hygge dig lidt ekstra. Server med et drys bipollen over.
- Hvis du ikke kan vente med at prøve kagen af til der er hyldeblomser og -bær, kan du jo sagtens bruge anden form for saft.