Raw Chokolade på mini-budget – nu har du ingen undskyldning ;)

Elsker Chokolade

 

Det er sidst på måneden og du vil gerne have chokolade.
Ja jeg ved godt, det er fredag d. 8 april og de fleste af os, slap nogenlunde igennem aprilsnaren i sidste uge… Men prøv nu alligevel, at se denne scene for dig:
Det er tirsdag morgen og allerede efter en time på arbejdet, mærker du lysten til chokolade, kl. er kun 9 :/
OMG er det muligt, at have trang til denne gude-spise allerede?
Ja, det er der, og det er der af flere grunde, men i dag snakker vi kun chokolade.
Det er en af de sidste dage i måneden og pengene er små.
– Der har været 2 fødselsdage.
– Et par sko manglede nye flikker (sål under højhælede sko, for evt. mandlige læsere 😉
– og sørme om ikke der var udsalg i Magasin, hvor du kun lige skulle KIGGE, men stod pludselig på fortorvet, 30 min. senere, med 3 poser i hænderne. Hvordan det skete, er en gåde, som ingen rigtig kan svare på. Ikke engang kvinder.
– Så var der selvfølgelig også lige FredagsRock i Tivoli, hvor du var med tøserne til koncert to gange. Billetten var jo betalt med dit årskort, men du kom alligevel hjem, med bonner i din taske på: Billet til ruchebanen, drikkevare og lidt at spise.
En drøn sjov måned, men hvad dælen gør du nu, hvor du er ved at omkomme af chokoladesult og du jo selvfølgelig ikke spiser andet end din egen raw chokolade 😉
Det lykkes dig at skubbe lysten lidt i baggrunden og får arbejdet lidt alligevel. Frokosten hjælper lidt, men da du skal hjem, kaster chokolade-monsteret sig over dig igen og hvisker dig ind i øret, hele vejen hjem, at du skal have RAW CHOKOLADE.
Du har ikke indkøbt nye forsyninger, fordi du udskød det, da der var andre økonomiske udfordringer i denne måned og nu har du kun halvdelen, af de ingredienser du skal bruge, for at lave raw chokolade.

Nu kan der så ske to ting:
Enten falder du om på sofaen og dør næsten, af chokolade-sult.
ELLER
Du går ud i køkkenet og tager de ingredienser ud af skabet, som du har tilbage og ser hvad du kan få ud af det og leger en ny chokolade-leg i dit køkken.
Jeg vælger ALTID selv den sidste løsning, da jeg ender der alligevel 😉
Når du vælger den sidste løsning, glemmer du ALLE regler om, hvad chokolade er og tænker bare på, at du skal have den brune bønne indenbords, på en eller anden måde. Så er det nemlig det bliver rigtig sjovt.

Et utal af måder, at få chokolade på, UDEN 30 ingredienser i køkkenet:
Måske er du så heldig, at du har kakaopasta, det kan du nemlig får meget ud af. Af samme årsag, er det altid godt, at have lidt kakaopasta i baghånden.
Du kan smelte din kakaopasta med kokosolie, ca. 20 g. kakaopasta til 5-10 g. kokosolie, alt efter hvor bitter du ønsker din chokolade skal være. Jo mere kokosolie, jo mildere smag. Så drysser du med lidt pulveriseret havsalt, vaniljepulver (hvis du har det) og søder nu chokoladen med 1-2 dråber stevia toffee, lidt pulveriseret xylitol eller en anelse ahornsirup, honning eller agave.
Har du kun kakaopasta og ikke noget af det andet, kan du også lave en chokolade-drik: 1 kop lun nøddemælk til ca. 10 g. kakaopasta blendes godt i din blender. Har du ikke en kraftig blender, så smelt kakaopastaen først og blend det hele bagefter.
Krydder gerne drikken med: kanel, kardemomme, superfoods, kinesiske urter mm. og dit valg af sødemiddel, se ovenover.
Har du kakaosmør og kakaopulver, men ikke andet, så bland 30 g. kakaosmør med 15 g. kakaopulver og dit valg af sødemiddel og gerne lidt ren vaniljepulver.
Kun kakaosmør? Kakaosmør, vaniljepulver og dit valg af sødemiddel, så er der den reneste hvide chokolade 🙂
Har du kun kakaopulver, kan du blande 1 spsk. kakaopulver med 2 spsk. kokosolie, lidt vaniljepulver og dit valg af sødemiddel. Igen kan du sagtens bruge forskellige krydderier som fx. kanel.
Har du kun kakaopulver, men til gengæld en avokado og/eller en banan, kan du mose, disse, enten sammen eller bare den ene og røre det sammen med kakao og dit valg af sødemiddel.
Måske er det kun kakaobønnerne du har. Kør en håndfuld kakaobønner i din minihakker, i kort tid, til de er hakket groft og bland dem også gerne med banan og/eller avocado, i din te som choko-te eller i en chai.
Kør kakaobønner i minihakkeren til fint pulver, sammen med dit valg af nødder, lidt kokosoile og dit valg af sødemiddel og lav choko-kugler.
Du kan også lave den super simple: Ælte 4 bløde dadler med 1,5 spsk. kakaopulver, eller pulveriseret kakaobønner og lave dadelkugler.
HUSK du kan ALTID, på den ene eller den anden måde, kan få chokolade.

Selvfølgelig har jeg også været der hvor pengene er små og kan stadig blive udfordret økonomisk, men jeg finder ALTID en vej ind til min elskede chokolade 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine Raw Chokolade-idéer.

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie2