Lækker Picnic 1. maj :)

Når jeg ser et rødt flag smælde……………

1. maj

Om få dage går det løs igen inde i Fælledparken. De røde faner skal hejses og vi bliver endnu engang mindet om, hvordan arbejderne engang havde det og hvor meget der er sket siden da.
Jeg er vokset op med de røde faner, mere eller mindre, stoppet ned i halsen. Min far var den rødeste mand der fandtes og slæbte både min bror og jeg med til samtlige 1. maj arrangementer, indtil vi omsider fik lov til selv at vælge.
Jeg lavede min egen røde fane, som jeg havde med i optogene og i stort set alle sider, af min slidte kontaktbog fra folkeskolen, stod der: Mie skal have fri fra skole 1. maj, da hun skal med sin far ud og gå med faner. En historie som hang ved, helt til min blå bog i 10. klasse 😉
Måske var det netop derfor, fordi alle siderne var fulde af 1. maj anmodninger, at der ikke stod andet i min kontaktbog 😉

I dag syntes jeg faktisk at 1. maj er helt hyggelig at deltage i igen, uden at jeg får mareridt om uendelige talere, røde flagalléer, fordrukne mennesker og garagerock. Det er jo egentlig en rigtig hyggelig dag, med gode minder om en tid, hvor der kan ses tilbage på, hvor meget der egentlig er opnået, men også hvor meget der stadig er plads til at forandre.

Jeg har ikke min lille røde fane mere, og jeg kommer heller aldrig til at gå med én igen, men derfor kan jeg godt nyde en hyggelig søndag, med venner og bekendte som også gerne vil nyde en hyggestund på græsset.

Når der er sagt hygge på græsset, så er der også sagt picnic 🙂 En picnic med raw food og dejlig sund livsstil, som der også er plads til på sådanne dage, hvis vejret arter sig. Når du skal på picnic, skal det være noget der er nemt at tage med, og som ser pænt ud når det bliver serveret. Der er ikke noget værre end mad der er blevet klemt og har mistet sit smukke udseende.

Et tæppe er et must på denne årstid, da græsset stadig er vådt at sidde på. Nogle bløde puder er en god idé, så du ikke humper derfra af den hårde jord og så er der jo maden.
Noget som altid er populært, både inde og ude, er dressinger eller hummus, til grøntsagsstave.
Kartoffelsalat og frikadeller, er jo en traditionel 1. maj ret og den har jeg selvfølgelig tryllet frem i bedste Raw food stil 🙂
Klik på billedet, for at komme til opskriften.
Kartoffelsalat 1000 750

Ingen festdag uden kage 🙂 Chokolade skal der jo altid til og jeg ville klar lave min egen, som du kan finde opskriften på HER
Brug gerne halvdelen af den opskrift du vælger, til at dyppe forskellige friske og tørret frugter i, så der kommer et dejligt chokoladelag på dem.
En simple raw brownie eller chokoladekage, skal der også til. Der kan vidst aldrig blive for meget kage 😉

Brownie 3    Chokoladekage med hindbærsurprise 1000 750

Klik på den kage du ønsker dig til 1. maj og kom direkte til opskriften 🙂

Rigtig god 1. maj 🙂

HUSK, hvis det regner eller sner, så afhold jeres hyggelige picnic inde i stuen og nyd dagen derfra, hvis du og dine veninder altså ikke er til 1. maj i regntøj.

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie2