Idéer til din frokost

I sidste uge fik du 3 super lækre opskrifter til en fantastisk start på dagen. I denne uge skal vi videre til frokost-retterne.

Nu er det jo ikke fordi jeg forventer, at du står i dit køkken og kokkerere 24/7, men jo jeg har tænkt mig, at du skal lave andet end en færdigret fra supermarkedet.

Frokosten er mindst lige så vigtig som din morgenmad. Det er den der skal forny dig med brændstof/næring til resten af din dag og den der sørge for, at du ikke falder i slikskuffen kl. 14

Hvis du er en af dem der har frokostordning på arbejdet, så tjek lige maden gennem og se om den rent faktisk er så nærende, som du regner med.
Bare fordi der er frokostordning, er det ikke ensbetydende med, at du skal benytte dig af den. Selv om det også er det letteste.

En salat behøver bestemt ikke at være kedelig. Det kan også være alle resterne fra weekenden, der kommer med mandag og er du heldig, også tirsdag.
En squash eller peberfrugt kan udhules og fyldes med mange forskellige slags fyld, eller du kan lave det super nemt, og lade din food processor hakke din grønkål og lave en cremet dressing med nødder, frø eller kerner og lave en fantastisk udgave af grønlangkål med gode sunde knækbrød til.
Vil du lave ekstra sjov, kan du lave wraps af kålblade, i stedet for de usunde hvede-wraps.

Salat:
Skærmbillede 2016-06-08 kl. 07.18.59
Som du kan se på billedet, er det princippet Alt Godt fra køleskabet.
En rigtig dejlig sommersalat med både slikærter, champignons, forskellige spirer, gulerødder, peberfrugt, persille og avocado
Som dressing bruger jeg tit bare olivenolie, citronsaft og lidt havsalt af god kvalitet, men du kan også lave en mere fyldig dressing af:
70 g. rød peberfrugt, du må gerne komme frøene fra frugten med.
110 g. gulerødder
60 g. pinjekerner (i blød natten over)
½ fed hvidløg
½ spsk. rødløg
3 spsk. citronsaft
Lidt salt
Ca. 1 dl. vand
Alt blendes godt og opbevares på glas med tætsluttet låg i køleskabet i ca. 4 dage.

Wrap af kålblade:
Skærmbillede 2016-06-08 kl. 07.15.19    Skærmbillede 2016-06-08 kl. 07.16.33
Her er det spidskål der er brugt med hummus, rødbede, persille, alfalfa spirer, arametang og granatæblekerner.
Dressingen har jeg lavet af:
20 g. rødbede
20 g. mandler
20 g. valnødder
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
2 spsk. æblecider
Lidt havsalt og peber
3 dl. kokosvand eller rent vand. Du kan også sagtens bruge vandet fra dine iblødsatte tørret frugter fx. fra figner.
Blend det hele godt sammen til en cremet dressing og opbevar på køl i tætsluttet glas.
Server gerne din kålwrap på en blandet salat.

Fyldt squash:
Skærmbillede 2016-06-08 kl. 07.23.32
1 squash (delt på langs og udhulet)
Fyld:
Indmad fra squash
15 g solsikkekerner (i blød natten over)
30 g. græskarkerner (i blød natten over)
10 g. rødløg
1 tsk. salt
2 spsk. olie
1 spsk. hybenpulver
30 g. gulerødder
½ rød peberfrugt (uden kerner og stilk)
1 tsk. gurkemeje
2 spsk. alm. karry
1 spsk. stærk karry
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. citronsaft
¼ tsk. cayennepeber
Alt pulses igennem food processoren til ensartet masse.
Fordel i de halve squash og pynt med friske blomster, chokonibs og/eller gojibær.
Top til sidst med basilikum og en raw dressing lavet af udblødte solsikkekerner, kokosvand, æbleeddike og krydderier.

Grønlangkåls-salat med lækre Knækbrød:
Skærmbillede 2016-06-08 kl. 07.27.13
1 stort bundt grønkål, ribbet fra stilken og hakket godt.
Du kan nu vælge mellem to forskellige slags dressing/saucer, til din grønlangkåls-salat.

Dressing 1:
80 g. solsikkekerner (i blød natten over)
80 g. mandler (i blød natten over)
15 g. rødløg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. b-gær
Ca. 6 spsk. limesaft
Lidt salt og peber
Lidt nøddemælk

Eller du kan vælge
Dressing 2:
160 g. cashewnødder (i blød natten over)
15 g. rødløg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. b-gær
100 g. pinjekerner
Ca. 6 spsk. limesaft
Salt og peber
Evt lidt vand
Blend det hele godt sammen til en cremet sauce og massér cremen godt ind i grønkålen. Server med det samme, eller opbevar på køl i op til 4 dage.

Hørfrø-Kiks:
50 g. solsikkekerner, gerne i blød natten over.
100 g. mørke hørfrø
1/2 dl. olivenolie
65 g. rødløg i meget tynde strimler.
1 dl. tamari

Si vandet fra solsikkekernerne og kom alt, undtagen løgringe, op i en skål med 3,5 dl. vand. Rør det hele godt sammen og lad det stå i ca. 15 min.
Hørfrøene vil begynde at udskille slim. Rør rundt igen, så det hele samles endnu bedre og lad det igen stå i ca. 15 min. igen.
Kom løgringene i og fordel nu dejen på plader med papir.
Dehydrer i ca. 5 timer. Vend rundt og dehydrer igen i ca. 5 timer.
Bræk knækbrødene ud og opbevar i en tætsluttet æske.
Har du ikke en dehydrator, så eksperimenter med din egen oven. Bag knækbrødene nederst i ovnen ved ca. 110 grader. Hold selv øje med hvornår de er færdige, men regn med ca. en lille time.

 

Rigtig god weekend. Jeg håber du vil nyde din nye Raw-Frokos 🙂

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

 

Mie 10