Aftensmad uden stress og jag :)

I de sidste to uger har du både modtaget 3 super lækre opskrifter på Morgenmad, til en fantastisk start på dagen, OG 3 virkelig lækre lækre opskrifter på frokost-retter.
I denne uge, får du en masse lette lækkerier til aftensmaden.

Jeg ved aftensmaden kan være en opgave for mange, især dem der har børn og samtidig kommer trætte hjem fra arbejde efter en lang dag.

Det er slet ikke så avanceret, som det ser ud.
Mange tænker, når de ser bilderne, Hold da op, det tager alt for lang tid at lave.
Alt begyndelse er svær og tager lidt længere tid, men når du først har lavet din mad på denne måde, et par gange, så går det meget hurtigere.

Har du nogensinde prøvet at lave mad i en andens køkken? Det er lidt det samme. Det er også ret svært, men efterhånden som du finder ud af hvor div. køkkentinge er, går det meget nemmere.

Sushi er populært hos mange og jeg spiste det slev en del, inden jeg fik problemer med min mave efter den aknemedicin jeg fik for mange år siden.
Der er nemlig sukker i den riseddike, som skal hjælpe med, at klistre sushirisende sammen og derfor får jeg stærke smerter i maven, hvis jeg spiser det.
Risene er også meget tunge i sig selv, så hvorfor ikke lave en super lakke og sund udgave af sushi, når nu det er muligt.

Risene er hurtigt kørt i din food processor af blomkål og/eller pastinak, mayoen er bare blendet i blenderen og så er der ellers kommet lidt forskelligt fyld oven på, inden sushien rulles sammen.

Sushi 4
Mayo:
1 kop mandler (i blød ca. 24 timer og smuttet. Ca. 100 g. efter smutning)
1 spsk. løg
1 tsk. salt
1 tsk. rigtig raw agave, ahornsirup, honning eller 1 dråbe stevia.
1 citron, saften heraf
1 tsk. æblecidereddike
2 spsk. solsikkeolie eller olivenolie
Ca. 1 dl. kokosvand eller nøddemælk.
Kør alt, undtagen vand, i blenderen. Tilsæt vand efterhånden, til massen bliver som creme. Skrab kanterne efterhånden så der ikke kommer klumper.
Ris:
200 g. pastinak el. blomkål
½ dl. pinjekerner
1 stængel bladselleri
2 spsk. olivenolie
2 tsk. brun misso, hvis du gerne vil have ”brune ris” ellers brug en smule havsalt af god kvalitet

Det hele køres i food processoren med pulsknappen, så alt bliver hakket godt sammen, men ikke for meget, da det så vil ende med at blive grød-agtigt. Du kan også hakke grøntsagerne og nødderne i hånden og derefter blande det hele i en skål.
Fordel først dine raw-ris på to tangplader. Sørg for, at der er en kandt UDEN ris, rundt om hele tangpladen.
Nu smørger du mayo på risen og kommer herefter enten fyld 1 eller 2 på.

Maki 1:
Fordel ½ avocado, skåret i skiver, på midten af risene. Drys med granatæble, frisk hakket koriander og hakket pistacienødder.

Maki 2:
Fordel ½ gulerod, i meget tynde strimler, på midten af risene. Drys med fint hakket appelsin, frisk hakket koriander og hakket hasselnødder.
Rul makierne sammen og skær ud i passende stykker. Hvis du har tid er det en god idé at lade rullerne stå med film om i køleskabet. Så de får lov til at ”sætte sig”.

Unavngivet
Kartoffelsalat med deller og syltet agurker.
Forbered agurker og deller nogle dage inden, da agurkerne skal trække i lagen og linserne skal spirer til Dellerne.

Kartoffelsalat:
250 g. søde kartofler (skrællet og hakket fint)
110 g. mandler (i blød ca. 24 timer og smuttet)
2 spsk. løg eller ramsløg
2 fed hvidløg
1 stk. salt
4 spsk. hakket purløg
2 spsk. stærk karry
2 spsk. mild karry
Lidt peber
Ca. 1 dl. vand
Blend alt i blenderen, på nær purløg og kartofler. Bland cremen sammen men purløg og kartofler. Pynt med lidt ekstra purløg.

Deller:
50 g. grønne linser (efter spiring 100 g.)
1 fed hvidløg
4 spsk. citron eller limesaft
1 spsk. rødløg
Lidt salt og peber
1 bundt frisk dild
2 spsk. tamari
1 spsk. b-gær
flager
4 spsk. æbleeddike
100 g. valnødder (i blød ca. 4 timer)
Tag først dine grønne linser og læg i blød i rigeligt vand i en glasskål. De sluger en del vand, så sørg for, at de i hvert fald er dækket med dobbelt så meget vand, som der er linser. 
Lad linserne stå i 8 timer. Si vandet fra og skyld dem godt. Nu skal linserne spirer, tildækket med film, ved rumtemperatur, i 2-3 dage, alt efter hvor varmt der er i dit køkken. Skyld linserne 2-3 gange dagligt.
Når linserne er spiret færdige, kan de opbevares på køl i 4-6 dage.
Kom alle ingredienserne, til Dellerne, i foodprocessoren (vent evt. med at tilsætte lidt af nødder og linser og tilsæt disse lide inden ”dejen” er klar, så der kommer lidt struktur i dine Deller).
Formes til tykke små flade bøffer.
Opbevar på køl i tætsluttet boks eller på en tallerken med film over.

Syltede agurker:
Syltelage:
2 dl. æbleeddike
½ dl citronsaft
20 peberkorn
Lidt salt
1 bundt frisk dild (kun skærmene)
½ agurk (i skæve stave eller skiver)
½ rødløg (i tynde ringe)
Lagen blandes i et glas med låg og agurk og løg kommes i. Stilles i køleskab indtil brug. Trække tid. minimum 4 dage.


IMG_6633
Hurtig grønkålssalat:
1 bundt grønkål, ribbet fra stilken og hakket groft
Marinade:
1 dl. olivenolie
1/2 tsk. Rød Alaea salt købes hos Raw and More HER
Lidt peber
1/2 dl. citronsaft
1 spsk. æblecider
1 spsk. tørret merian
Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål og bland nu marinaden sammen med grønkålen og masser marinaden godt ind i kålen.

Endvidere:
1/4 rødløg skåret i meget tynde ringe
1 håndfuld valnødder, hakket groft
Kernerne fra et granatæble
1 håndfuld havtorn
1 håndfuld tørret kirsebær, udblødt i vand natten over.
Bland grønkål med resten af ingredienserne og server kålen som den er, eller drysset med bipollen, som du kan købe HER og/eller hampefrø, som du kan købe HER

Jeg håber du får rigtig meget glæde af dine nye opskrifter på fantastisk aftensmad

Er du på Nyhedsbrevslisten?
Hvis du tilmelder dig Nyhedsbrevet, modtager du automatisk den super lækre Opskriftsbog med lækker og lette raw food opskrifter.
Du kan tilmelde dig HER og modtag din gratis gave.

Nyhedsbrev1

 

Rigtig god weekend. Jeg håber du vil nyde din nye Raw-Aftensmad 🙂

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie 10