1 af 4# Lette Snacks & Chokolade til Arbejdsdagene.

Det er altid dejligt at få en update fra mine klienter om, hvordan de har klaret sig igennem sommerferien. Hvordan har de klaret sig igennem en ny form for hverdag, hvor alt er muligt.
– En hverdag hvor de nu er derhjemme, hvor køkkenet er åbent 24/7, så det er muligt at gå i skabe og skuffer når lysten, frem for sulten melder sig.
– Være sammen med veninderne, uden at spise ALT hvad de servere. Selv om Louises kage ser fantastisk ud, så indeholder den ikke altid noget fantastisk næring for kroppen. Selv om at du godt ved kagen ikke er god for dig, er det bare så svært, at sige nej tak, når det står lige foran og hvis der så oven i købet er én som presser lidt på, med den vante sætning: Und nu dig selv lidt en gang imellem.
– Café-besøgene bliver også øget og det er svært, at vælge en kop te, i stedet for en kaffelatte. Oven i det, skal du også have viljestyrker  til ikke, at spise en af kagerne i caféen samtidig.

Husk at det altid er nemmere at erstatte noget, i stedet for at skulle undvære noget.

– I stedet for at sige: Jeg må ikke få chokolade. Så sig hellere. Jeg kan spiser Raw Chokolade, som er sundt for mig, med masser at superfoods og gode fedtstoffer.
– I stedet for at sige: Jeg skal tabe mig, så sig: Jeg vil gerne kunne passe mit tøj igen, så det er behageligt at have det på.
– I stedet for at sige: Jeg må ikke gå på café, fordi her bliver jeg alt for fristet. Så sig: Det er også super hyggeligt, at få en god varm kop te, hjemme i sofaen med min veninden, uden alt larmen fra caféen, så kan vi rigtig kan snakke sammen, uden at føle at vi skal råbe til hinanden.

Det går som regel i to vidt forskellige retninger. Den ene del vælger at smide håndklædet i ringen, indtil ferien er over og så få samlet op på det tabte (Rettere sagt, Det ekstra der er kommet på).
Den anden del vælger, at se ferien som en kæmpe mulighed for, at komme ind i super gode vaner med deres livsstil.

Når nu hverdagen er igang igen, for de fleste, er det en god idé at afsætte et par tier i weekenden, til at få lavet lidt ekstra godt til ugens løb, når du er på arbejde, eller kommer sent derfra. Når du skal til sport eller bagefter. Eller bare at have som en god backup til når kollegaerne har kage med. Igen, det er altid lettere at erstatte, end at skulle undvære. Sig nej tak til kagen og spis i stedet dit eget medbragte slik, som fx. raw chokolade.

Prøv at lave denne super lækre opskrift i næste weekend, brug ugen på at få handlet ind i helsekostbutikken og online, så alt er klar til weekenden. SKRIV DET IND I DIN KALENDER, så det bliver overholdt, ligesom en aftale med din veninde 😉

IMG_7504

60 g. kakaosmør, købes i helsekosten
20 g. raw kakaopulver, købes i helsekosten
15 g. yaconpulver*, eller 2 spsk. xylitol, gerne pulveriseret i din minihakker, men ikke absolut nødvendigt.
1/4 tsk. havsalt af god kvalitet, pulveriseret i en morter eller minihakkeren.
1,5 tsk. ran vaniljepulver
1 spsk. lucuma, købes i helsekosten
2 tsk. cashewsmør. Gør chokoladen mere smooth og sød. Købes i helsekosten.
5 – 7 dråber orange ekstrakt eller æteriske olier, jeg bruger doTERRA Wild Orange men Urtegårdens kan også bruges.
4 dråber stevia toffee.

Hak din kakaosmør ud i små stykker og smelt kakaosmøren ved svag varme over vandbad. Husk at din kakaosmør skal blive under 42 grader, så du bibeholder flest mulige næringstoffer.
Bland resten af ingredienserne i den smeltede kakaosmør og rør det hele godt sammen.
Opvarm det hele igen, over vandbad til 40-42 grader og din chokolade er nu klar.

Fordel chokoladen i silikoneforme eller små aluforme og lad nu chokoladen størkne ved rumtemperatur i ca. 1 time. stil chokoladen i køleskabet ca. 30 min. og pop dem ud af silikoneformene. Opbevar i tætsluttet boks.

*Yacon er en rodfrugt fra bla. Peru, som desværre ikke helt er kommet ind på det danske marked endnu.
Både blade og rødder kan spises, men herhjemme kender vi den mest som pulver eller sirup fra rødderne.
Da yacon fra naturens side indeholder probiotika, kan det have en positiv funktion på fordøjelsessystemet.
Yacon indeholder sødestoffet FructoOligoSaccharider, som øger antallet af de gode bakterier i tarmen, hvilket er med til at styrke vores immunsystem og derved mindsker risikoen for infektioner og allergier.
Selv om yacon indeholder meget sødme, kan disse sukkerstoffer ikke optages i mavesækken og tyndtarmen. Det er først i tyktarmen at F.O.S. begynder at blive nedbrudt. Det er også derfor, at det er et af de bedste midler at søde med for fx.
Diabetikere og folk på diæt.
Yacon smager virkelig lækkert. Den minder lidt om mild karamel og let fløde-agtig smag.
Pulveret skal desværre stadig indkøbes online i fx. England. Overvej om du skal købe flere af ingredienserne med fra de udenlandske hjemmesider, da det oftest er billiger også selv om der er fragtomkostninger. Bestil evt. sammen med flere, så i er flere om fragtomkostningerne.

Glæd dig til næste uge, hvor 2. del af serien med: Lette Snacks & Chokolade til Arbejdsdagene, udkommer.

Næste uge

 

Er du på Nyhedsbrevslisten?
Når du tilmelder dig Nyhedsbrevet, modtager du automatisk den super lækre Opskriftsbog med lækker og lette raw food opskrifter for begyndere. Samtidig modtager du hver uge nye fantastiske opskrifter, bøger, tips og tricks til en fantastisk livsstil.
Du kan tilmelde dig HER og modtag din gratis gave.

Nyhedsbrev1

Rigtig god dag. Jeg håber du vil nyde en masse Raw Lækkerier hele ugen igennem 🙂

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie 10