Chokolade for alle
Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
- 60 g. kakaosmør (smeltet)
- 12 g. xylitol (kørt til pulver i minihakker) eller 20 g. yaconpulver (købes over nettet)
- 8 g. cashewsmør
- 10 g. lucuma
- 5 g. mesquite eller mere lucuma
- 20 g. kakaopulver
- 2½ tsk. vaniljepulver
- ¼ tsk. havsalt af god kvalitet, kørt i din minihakker eller stødt i din morter for at gøre salten helt fin
Fremgansmåde
- Alt blandes godt sammen. Herefter kan du bruge chokoladen som du vil.
- Enten kan du fordele massen i forme med det samme og herefter drysse med fx. gojibær, incanbær, hampefrø (med og uden skald), tørret blomster, nødder eller tørret frugt.
- Eller du kan komme ”fyldet” direkte ned i chokoladen, inden det kommes i formene og derefter fordele chokoladen i formene
- Eller del chokoladen op i mindre skåle og prøv dig frem med forskellig gode økologiske ekstrakter og frysetørret frugt.
- Jeg vil anbefale at du bruger silikoneforme da de er langt nemmere at bruge til denne slags chokolade.