Chokoladefestivalen 2014
Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
Raw Mørk Chokolade
- 60 g. kakaosmør (smeltet under 42 grader)
- 20 g. kakaopulver
- 12 g. lucuma
- 12 g. yaconpulver
- 8 g. cashewsmør
- ¼ tsk god kvalitets-havsalt (kørt til fint pulver i minihakker. BRUG ALDRIG ALM. BORDSALT)
Raw Jordbærcreme
- 100 g. cashewnødder (i blød ca. 1 time)
- 1 tsk. rødbedepulver, juice eller -krystaller
- 15 g. lucuma
- 6 g. mesquite eller mere lucuma
- Ca. 5 dr. stevia
- 5-8 dr. jordbærekstrakt
- Ca. 2,5 dl. kokosvand
Fremgansmåde
Raw MørkChokolade
- Alt blandes godt og nedkøles nu, under omrøring, til ca. 25 grader.
- Fordel i Hårde formene, evt. i forme der ligner kopper, som vist på billedet. Lad formen være fyldt helt op i ca. 30 sek.
- Hæld restchokoladen tilbage i skålen, så der kun er skallerne tilbage og lad nu dine chokoladeskaller størkne et køligt sted.
Raw Jordbærcreme
- Blend det hele godt sammen og fordel i kopperne. Opbevar på køl, indtil servering.
- Både chokoladeskalder og jordbærcrem, kan laves et par dage i forevejen, men vent med at fylde kopperne med creme, indtil de skal serveres.