Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
Bunde:
- 150 g. dadler (efter udstening)
- 80 g. “aktiveret” mandler (kørt til groft mel)
- 1 tsk. rød alaea salt (fra www.rawandmore.dk) eller andet god kvalitetshavsalt.
- 1,5 spsk. rødbedepulver
- 1,5 spsk. citronsaft
- 2 spsk. kokosolie
- 12 g. kakaopulver
Fyld: (evt. dobbelt, hvis du er vild med creme)
- 250 g. cashewnødder (i blød i ca. 4 timer)
- 250 g. kokosmælk (færdig-pisket fra køleskabet)
- 100 g. lucuma
- 1 fed vanlijestang (det hele i blenderen)
- 1,5 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- 75 g. kokossmør
- 300 g. optøede jordbære
- 1 spsk. rødbedepulver eller -saft
- Evt 3 dråber rosenekstrakt fra Medicin Flower
- Sødemiddel efter smag Fx. 1 spsk. xylitol + 4 dråber god stevia toffee + 2 spsk. yaconsirup + 50 g. dadler uden sten.
- Du kan også sagtens bruge agavesirup, hvis du har en god raw kvalitet, som fx denne fra Raw and More:
- http://www.rawandmore.dk/agavenektar
Pynt med gojibær, rosenblade, pistachienødder og morbær 🙂
Fremgansmåde
Bunde:
- Alt æltes godt sammen og formes til to bunde på slipletpapir. Stil i køleskabet i ca. 1 time.
Fyld:
- Blend det hele godt sammen og stil cremen koldt natten over, så den kan sætte sig lidt.
- Fordel imellem bundende og over kagen.
Pynt nu kagen efter ønske. Fx med gojibær, rosenblade, pistachienødder og morbær 🙂