Fødselsdags Lagkage

 

 
Forfatter:
Ingredienser
Bunde:
  • 150 g. dadler (efter udstening)
  • 80 g. “aktiveret” mandler (kørt til groft mel)
  • 1 tsk. rød alaea salt (fra www.rawandmore.dk) eller andet god kvalitetshavsalt.
  • 1,5 spsk. rødbedepulver
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. kokosolie
  • 12 g. kakaopulver
Fyld: (evt. dobbelt, hvis du er vild med creme)
  • 250 g. cashewnødder (i blød i ca. 4 timer)
  • 250 g. kokosmælk (færdig-pisket fra køleskabet)
  • 100 g. lucuma
  • 1 fed vanlijestang (det hele i blenderen)
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • 75 g. kokossmør
  • 300 g. optøede jordbære
  • 1 spsk. rødbedepulver eller -saft
  • Evt 3 dråber rosenekstrakt fra Medicin Flower
  • Sødemiddel efter smag Fx. 1 spsk. xylitol + 4 dråber god stevia toffee + 2 spsk. yaconsirup + 50 g. dadler uden sten.
  • Du kan også sagtens bruge agavesirup, hvis du har en god raw kvalitet, som fx denne fra Raw and More:
  • http://www.rawandmore.dk/agavenektar
Pynt med gojibær, rosenblade, pistachienødder og morbær 🙂
Fremgansmåde
Bunde:
  1. Alt æltes godt sammen og formes til to bunde på slipletpapir. Stil i køleskabet i ca. 1 time.
Fyld:
  1. Blend det hele godt sammen og stil cremen koldt natten over, så den kan sætte sig lidt.
  2. Fordel imellem bundende og over kagen.
Pynt nu kagen efter ønske. Fx med gojibær, rosenblade, pistachienødder og morbær 🙂