Grønkålssalat
Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
- ½ bundt grønkål, hakket groft og marineret i olivenolie, salt, peber og citronsaft
- 1 håndfuld havtorn
- 1 håndfuld granatæblekerner
- ¼ rødløg, snittet i meget fine ringe
- 1 håndfuld tørret kirsebær. Du kan let lave dine egne, hvis du har en dehydrator.
- 15 halve valnødder, hakket groft. Hvis du har mulighed for det, så aktiver dine valnøddekerner. Læg dem i saltvand i 8 timer, hæld vandet fra og dehydrer dem i ca. 20-24 timer. Dette gør at du langt letter kan optage enzymerne og næringsstofferne fra valnødderne. Det gør også valnødderne nemme at fordøje.
- Når du køber dine nødder, så gør det til en vane, altid at aktivere dem, inden de kommer ind i skabet, så har du altid nogen klar til brug.
Fremgansmåde
Mariner grønkålen med:
- I spsk. god koldtpresset olivenolie
- o,5 tsk. god havsalt og lidt peber
- o,5 dl. appelsinsaft
- o,5 dl. lime- eller citronsaft
Bland grønkålen med resten af ingredienserne.
- Lige inden du servere salaten, drysses evt. med frisk bipollen og/eller afskallet hampefrø.