Gulerodskage UDEN nødder
Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
Bunden:
- 70 g. revet kokos
- 150 g. gulerødder
- ¼ tsk. havsalt
- ¼ tsk. mouskatnød
- 2 tsk. citronsaft
- 2 tsk. kanel
- 20 g. kokosolie
- 4 dråber stevia eller 10-15 g. pulveriseret xylitol
- 40 g. færdig pisket kokosmælk fra dåse
- Evt: Kinesiske urter som: He Shou Wu, Pearl, Astragalus, Reishi, Activate the Qi mfl.
Topping:
- 100 g. kokosfedt, toppen fra en dåse, som har stået på køl
- 40 g. kokosmælk fra dåse, som er pisket godt sammen
- 4 dråber stevia
- 1,5 spsk. citronsaft
Fremgansmåde
Bunden:
- Kør først kokosen til groft mel sammen med salten og kom det over i en skål. Hakket nu gulerødderne godt i minihakkeren og kom gulerødder og resten af ingredienserne i skålen med kokos og salt.
- Rør det hele godt sammen.
- Klip et stykke bagepapir ud i en cirkel som passer til en tallerken. Fordel fyldet herpå. Pres det hele godt sammen og form til en rund kage.
- Stil kagen koldt mens du laver toppingen.
Topping:
- Rør alle ingredienserne godt sammen og fordel over kagen.
- Pynt med tynde strimler af gulerod.
- Stil kagen koldt, indtil servering.