Kirsebæris med overtræk

Kirsebæris med overtræk
 
Forfatter:
Ingredienser
Paranøddemælk
  • 50 g paranødder
  • ½ l. vand
Kirsebæris
  • 1 banan
  • 300 g. kirsebær (vægt efter udstening)
  • 1½ dl. paranøddemælk
  • 2 medjool dadler (pil stenene ud) eller 3 spsk. yaconsirup, 2 spsk. xylitol eller et par dråber stevia
  • Et lille nip salt
  • 1 spsk. lucuma
Chokolade-overtræk
  • 56 g. kakaosmør (smeltet forsigtigt over vandbad. Husk ikke over 42 grader 🙂
  • 6 g. lucuma
  • 20 g. kakao eller carob eller en blanding. Alt efter hvor kraftig i smagen du vil have din chokolade.
  • ½ tsk. vaniljepulver (ikke sukker)
  • 12 g. maca eller 6 g mesquite
  • Et lille nip salt
Fremgansmåde
Paranøddemælk
  1. Blend alt og si mælken gennem en nøddemælkspose (eller du kan bruge en almindelig si.)
  2. Gem resten af mælken, som kaldes pulpen, i en tæt beholder i køleskabet.
  3. Drikken kan holde i ca. 4 dage.
Kirsebæris
  1. Alt blendes godt og fyldes i isforme.
  2. Skal det gå stærkt, så brug frossen frugt i blenderen og fordel i skåle eller glas med det samme.
Chokoladeovertræk
  1. Rør alt grundigt sammen i en skål og dyp nu ispindene i overtrækket eller hæld den over isen i skålende eller glassene.
  2. Hvis du vil have drys på, er det en god ide at have det klar inden, da overtrækket størkner hurtigt.
  3. Prøv f.eks. med forskelligfarvet kokos (kokos blendet med rødbedesaft, spirulina eller chlorella pulver), fint hakkede nødder, hakkede gojibær, incanbær mm.
  4. Velkommen til is-himlen!