Raw Påskeæg
Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
Fyld:
- 20 g. kakaosmør (smeltet ved svag varme)
- 30 g. kokosolie (smeltet ved svag varme)
- 90 g. nøddesmør fx. 30 g. mandelnøddesmør, 30 g. pecannøddesmør og 30 g. cashewsmør. Eller bare en af slagsen
- ½ tsk. salt
- 10 g. kakao
- 4 dråber god kvalitets stevia, 1 spsk. god xylitol, ahornsirup eller rigtig raw agave
- 12 g. lucuma
- Evt. 1 tsk. acerolla pulver eller baobab pulver (fås i helsekosten eller over nettet)
Overtræk:
- 35 g. kakaosmør (smeltet)
- 2 spsk. kakao (hvis du vil have mørke æg, ellers undvær kakaopulver)
- 1½ spsk. cashewsmør
- 1 tsk. vanille pulver (ikke sukker)
- Evt. 1 spsk. lucuma
- 1 spsk. kokosblomstsukker (pulveriseret i minihakker) eller lidt xylitol eller stevia.
Fremgansmåde
Fyld:
- Alt røres godt sammen. Når det begynder at størkne formes ”dejen” til æg.
- Stil koldt, gerne i fryseren, mens du laver overtrækschokoladen.
- Det kan være lidt trickzy i starten, lige at finde den rette konsistens til at trille dejen til æg, men efter et par gange, finder du hurtigt den rette.
- Evt form dejen næsten til æg og læg dem i køleskabet ca. 5 min. og form dem til pæne æg derefter.
- Du kan evt. bruge andre nøddesmør, hvis du ikke lige kan fremskaffe, dem jeg bruger.
Det skal lige siges at "dejen" sagtens kan bruges som Nutella 😉
Overtræk:
- Alt røres godt sammen og de kolde æg dyppes i chokoladen. Læg dem på film til de er størknet færdige og stil koldt indtil servering.
- Pynt gerne med bladguld eller lign.