Raw Påskeæg

 

Raw Påskeæg
 
Forfatter:
Ingredienser
Fyld:
  • 20 g. kakaosmør (smeltet ved svag varme)
  • 30 g. kokosolie (smeltet ved svag varme)
  • 90 g. nøddesmør fx. 30 g. mandelnøddesmør, 30 g. pecannøddesmør og 30 g. cashewsmør. Eller bare en af slagsen
  • ½ tsk. salt
  • 10 g. kakao
  • 4 dråber god kvalitets stevia, 1 spsk. god xylitol, ahornsirup eller rigtig raw agave
  • 12 g. lucuma
  • Evt. 1 tsk. acerolla pulver eller baobab pulver (fås i helsekosten eller over nettet)
Overtræk:
  • 35 g. kakaosmør (smeltet)
  • 2 spsk. kakao (hvis du vil have mørke æg, ellers undvær kakaopulver)
  • 1½ spsk. cashewsmør
  • 1 tsk. vanille pulver (ikke sukker)
  • Evt. 1 spsk. lucuma
  • 1 spsk. kokosblomstsukker (pulveriseret i minihakker) eller lidt xylitol eller stevia.
Fremgansmåde
Fyld:
  1. Alt røres godt sammen. Når det begynder at størkne formes ”dejen” til æg.
  2. Stil koldt, gerne i fryseren, mens du laver overtrækschokoladen.
  3. Det kan være lidt trickzy i starten, lige at finde den rette konsistens til at trille dejen til æg, men efter et par gange, finder du hurtigt den rette.
  4. Evt form dejen næsten til æg og læg dem i køleskabet ca. 5 min. og form dem til pæne æg derefter.
  5. Du kan evt. bruge andre nøddesmør, hvis du ikke lige kan fremskaffe, dem jeg bruger.
Det skal lige siges at "dejen" sagtens kan bruges som Nutella 😉
Overtræk:
  1. Alt røres godt sammen og de kolde æg dyppes i chokoladen. Læg dem på film til de er størknet færdige og stil koldt indtil servering.
  2. Pynt gerne med bladguld eller lign.