Raw Probiotisk Koldskål med kammerjunker, all raw 🙂
Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
Kammerjunker:
- 20 g. lyse hørfrø (malet til mel)
- 80 g. mandler (i blød ca- 12-24 timer. Smuttet og malet til mel)
- 2 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. agave eller 2-4 dråber flydende kvalitets stevia (det er IKKE den til 50 kr.) eller hva´du foretrækker at søde med
- Ca.0,5 dl. kokosvand eller nøddemælk
- '
Koldskål:
2 varianter:
Nr. 1
- 150 g. cashevnødder eller en dåse kokosmælk, gerne Irmas Øko, den er lettest at arbejde med.
- 1 kapsel probiotika du skiller ad og bruger indholdet eller 1 tsk. probiotika pulver
- 6 dl. renset vand (kun ved brug af cashewnødder, IKKE til kokosmælk-variationen)
Nr. 2
- 150 g. cashewnødder (gerne i blød ca. 20 min)
- 150 g. macadamianødder (gerne i blød ca. 8 timer)
- 1,5 spsk. lecithin granulat
- 3 spsk. citronsaft eller limesaft
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 banan
- 1 spsk. lucuma
- 1 spsk. agave, 2 dr. flydende kvalitets stevia eller hvad du nu foretrækker at søde med.
- Kokosvand til passende konsistens (ca. 6 dl.)
Fremgansmåde
Raw Kammerjunker:
- Alt æltes godt sammen og formes til kugler på størrelse med valnødder.
- Læg dem på plader med papir og tryk dem nu let flade.
- Dehydrer i ca. 12 timer, inden du skære dem igennem og dehydrere videre i 12-24 timer, alt efter hvor sprøde du vil have dem.
- Opbevar dem i en lufttæt beholder.
- '
Pst..... Har du ikke en dehydrator, så eksperimenter selv med at bage kammerjunkerne ved svag varme på nederste ribbe i ovnen.
Koldskål:
- Blend det hele godt sammen i en blender til en ensartet tyndtflydende creme.
- Laver du variant nr. 1, skal denne stå ved stuetemperatur i ca. 24-48 timer, til den dufter syrligt. Herved er det probiotisk koldskål.
- Server med raw kammerjunker, friske jordbær, hakkede nødder, morbær, gojibær, CHOKONIBS 😉 eller andet sjovt og super lækkert.
Gør dit køkken til din legeplads 😉
Rigtig god fornøjelse 🙂