Raw Ragusa (Chokoladefestivalen 2016)

 

Raw Ragusa (Chokoladefestivalen 2016)
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 220 g. Raw Nougat *
  • 60 g. Raw Mørk Grundchokolade (se opskrift her på siden)
  • 30 g. pistaciesplitter
  • 30 g. gojibær
  • 200 g. Raw Mørk Chokolade til top og bund (Se opskrift her på siden)
  • .
*Raw Nougat:
  • 150 g. hasselnødder (du kan evt bruge hasselnøddesmør i stedet, men vil så skulle tilsætte kokosolie i stedet for mælk)
  • ½ tsk. salt
  • 3 medjul dadler
  • 7 spsk. kokosmælk, fra dåse
Fremgansmåde
  1. Lav først din Raw Nougat.
  2. Kør dine hasselnødder i foodprocessoren eller en kraftig minihakker. Efter ca. 5 min til de begynde at "smelte ud". Dvs. nødderne begynder at blive til nøddesmør/-creme. Du vil skulle skrabe kanterne en gang i mellem.
  3. Kom nu dadlerne, salt og kokosmælk ved og kør til ensartet masse.
  4. Nu er din nougat klar.
  5. Stil nu din Raw Nougat til side, mens du smelter chokoladen.
  6. Smelt 200 g. Raw Mørke Chokolade i en skål, over vandbad. Pas på med temperaturen, så du ikke kommer over 42 grader, så du bibeholder flest mulige nærringsstoffer og antioxidanter.
  7. Fordel halvdelen af den smeltede chokolade, i bunden af en form, som du har beklædt med film. Formen skal være ca. 10 X 30 cm. Det er nemmest at få regusaen ud af en plastikform, da den er fleksibel.
  8. Stil formen koldt, så chokoladelaget kan størkne.
  9. Smelt nu din anden Raw Chokolade, på 60 g. over vandbad. Pas igen på, at temperaturen ikke overstiger 42 grader.
  10. Rør de 60 g. raw chokolade i din Raw Nougat. Når det er godt blandet, kommes pistaciesplitter og gojibær i. Rør igen det hele godt sammen.
  11. Fordel din, nu færdige Raw Nougat, over bunden af chokolade. Stil koldt ca. 30 min.
  12. Fordel resten af den smeltede chokolade, fra de 200 g. over den afkølede nougat.
  13. Pynt med fx. gojibær, tøret rosenblade, pictasiekerner, bipollen eller granatæblekerner.
  14. Stil Ragusaen koldt og lad den herde i c. 1-2 timer.
  15. Tag din Raw Ragusa ud af køleskabet ca. 15 min inden servering, så den ikke er så svær at skære i.
  16. Rigtig god fornøjelse