Raw Ristaffel

Raw Ristaffel
 
Forfatter:
Ingredienser
Ris
  • 2 blomkål (gerne de lilla eller grønne, for den sjove farves skyld)
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 spsk. rødløg
  • Evt. 2 spsk. pinjekerner
  • Lidt salt
Mango Chutney
  • 155 g. renset mangokød
  • 15 g. rødløg
  • Ca. 1 lime
  • Ca. 3 dl. vand fra udblødte rosiner eller lign. Se længere nede
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Lidt salt
Karrysauce
  • 120 g. cashewnødder
  • 1 tsk. god havsalt salt
  • ½ lime (saften)
  • 2 spsk. karry (mild)
  • ½ tsk. garam masala
  • Frisk ingefær
  • Ca. 2 dl. kokosvand
Fremgansmåde
Ris
  1. Alt pulses i food processoren til store gryn. Eller hak det fint i hånden.
  2. Du kan også bruge din minihakker til at hakke ingredienserne i, men dette skal bare gøres af mange omgange
Mango Chutney
  1. Blend ”forsigtigt” så der stadig vil være stykker tilbage af mango og rødløg
Karrysauce
  1. Alt blendes til creme i blenderen
Server med:
  1. Revet kokos
  2. Friske bananer i skiver
  3. Rosiner eller figner, evt udblødt i vand, i ca. 4 timer, så sukkeret kommer lidt ud.
  4. Hakkede mandler med lidt tamari, soya uden hvede
  5. Spirede mungbønner eller kikærter
  6. Kun din fantasi sætter grænserne til en ristaffel.
  7. Rigtig god fornøjelse 🙂