Raw Ristaffel
Forfatter: Mie Kronholm
Ingredienser
Ris
- 2 blomkål (gerne de lilla eller grønne, for den sjove farves skyld)
- 1 stilk bladselleri
- 2 spsk. rødløg
- Evt. 2 spsk. pinjekerner
- Lidt salt
Mango Chutney
- 155 g. renset mangokød
- 15 g. rødløg
- Ca. 1 lime
- Ca. 3 dl. vand fra udblødte rosiner eller lign. Se længere nede
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. koriander
- ½ tsk. cayennepeber
- Lidt salt
Karrysauce
- 120 g. cashewnødder
- 1 tsk. god havsalt salt
- ½ lime (saften)
- 2 spsk. karry (mild)
- ½ tsk. garam masala
- Frisk ingefær
- Ca. 2 dl. kokosvand
Fremgansmåde
Ris
- Alt pulses i food processoren til store gryn. Eller hak det fint i hånden.
- Du kan også bruge din minihakker til at hakke ingredienserne i, men dette skal bare gøres af mange omgange
Mango Chutney
- Blend ”forsigtigt” så der stadig vil være stykker tilbage af mango og rødløg
Karrysauce
- Alt blendes til creme i blenderen
Server med:
- Revet kokos
- Friske bananer i skiver
- Rosiner eller figner, evt udblødt i vand, i ca. 4 timer, så sukkeret kommer lidt ud.
- Hakkede mandler med lidt tamari, soya uden hvede
- Spirede mungbønner eller kikærter
- Kun din fantasi sætter grænserne til en ristaffel.
- Rigtig god fornøjelse 🙂