Snacks og lækkerier

Snacks og lækkerier
 
Forfatter:
Fremgansmåde
Kålblad med banan.
  1. Jeg ved det lyder mærkeligt, men du må bare prøve denne fantastiske snak, der kan laves på et utal af måder.
  2. Køb et spidskål og pil et blad af. Smør indersiden med mandelsmør. Skrald en banan og læg bananen på den lange led af kålbladet. Rul nu kålbladet omkring bananen, så det ligner en cigar.
  3. Spis med det samme, skær ud i skiver til hapsere der ligner sushi eller pak den ind i film og tag med på farten.
  4. TIPS:Prøv at lege rundt med forskellige slags nøddesmør. Du kan også blande rå kakaopulver, ahornsirup, agave eller honning i den nøddesmør du vælger og lave det til nutella.
  5. Når du har smurt nødesmør på kålbladet, kan du også drysse med kakaonibs (hakket kakaobønner), gojibær eller hampefrø.
Avocado med krydderier:
  1. Halver en avocado og tag stenen ud.
  2. Snit begge avokado-halvdele, både på langs og på tværs.
  3. Drys med god kvalitets havsalt, peber og lidt chiliflager
  4. Spis med det samme eller læg de halve avocadoer sammen igen og fold film rundt om. Nu kan de tages med på farten.
Nøddesmør til grøntsagsstave:
  1. Kom nøddesmør i en lille skål og udrør denne med lidt vand, tamari, citronsaft, løg- og hvidløgspulver.
  2. Snit nogle grøntsager efter eget valg. Fx. gulerødder, peberfrugt, selleri eller agurk.
  3. Spis cremen med stavene nu eller tag det hele med på farten ved at komme cremen over i en bøtte med tær sluttet låg og pak grøntsagsstavene i en lynlåspose.
Nøddesmør til frugtstykker:
  1. Kom nøddesmør over i en lille skål og udrør denne i lidt vand og sød med honning, ahornsirup eller stevia toffee.
  2. Tilsæt evt også lidt kanel, Garam Masala eller rå kakaopulver.
  3. Snit nogel frugtstykker af fx. æbler og pærer.
  4. Spis med det samme eller tag med på farten som ovenfor.