3 af 4# Lette Snacks & Chokolade til Arbejdsdagene.

Hvad gør du når de andre på jobbet har kage med?
Alle elsker kage og ikke mindst mig selv. Efter tiden med akne-medicin, hvor jeg ikke længere kunne tåle at spise bla. hvede, mælkeprodukter og sukker, uden at få så voldsomme mavesmerter i 3 dage at jeg kun kunne ligge ned på venstre side, planlagde jeg hvornår jeg kunne være syg, så jeg kunne spise kage.
Jeg ved det lyder sindsygt, men jeg var så afhængig af sukker og hvede, at jeg ikke kunne undvære det og jeg savnede at kunne spise som de andre. Det var først da jeg stødte på Raw Food og kunne lave gode alternativer til de almindelige kager, at jeg kunne stoppe mine planlagte sukker-trip.

Helt sindsygt at tænke på, hvad et sukker-fix kunne få mig til.
Det er aldrig helt sjovt, at se de andre guffe kage i sig. der er dage hvor det ikke rør mig overhovedet og så er der dage, hvor jeg gerne vil spise med, men af min egen Raw-Kage.
For at hjælpe dig igennem kage-spiseriet på dig arbejde, får du i denne uge opskriften på, en fantastisk udgave af gulerodskage i bedste Raw Food stil 🙂
Så slipper du nemlig for at skulle bruge tid på at bage din kage. Det er kun at lave “dejen” og toppingen 🙂

IMG_5111

Nu er det jo ikke meningen, at du skal slæbe en hel kage med på arbejde, så vil de andre også bare spise det hele fra dig 😉
Tag et passende stykke med (her er det så op til dig selv at beslutte hvad et passende stykke er 😉
Kom toppingen til kagen i en bøtte for sig, så er kagen meget lettere at transportere og lige til at spise til mellemmåltid. Selv om kagen smager vidunderligt, er den nemlig også så sund, at den sagtens kan gå for et mellemmåltid, men tro mig, den smager fantastisk selv om den er sund.

IMG_6678

Kagen:
70 g. revet kokos
150 g. gulerødder
1/4 tsk. havsalt
4 dråber stevia
1 tsk. kanel
50 g. færdig pisket kokosmælk fra dåse, jeg bruger Irma´s Økologiske

Kør først kokosen til groft mel og kom over i en skål. Hakket nu gulerødderne groft i minihakkeren. Komme både gulerødder og resten af ingredienser over i skålen, med kokosmel og ælt godt sammen.
Klip et stykke bagepapir ud i en cirkel og fordel fyldet herpå. Pres det hele godt sammen og form til en rund kage, eller den form der passer dig.
Hvis ikke du ønsker kagen så fugtig, hvis den fx. skal med på arbejde, så undlad lidt af kokosmælken. Så er den nemmere at komme i en bøtte og transportere.

Topping:
200 g. kokosmælk fra dåse, som er pisket godt sammen
4 dråber stevia
1,5 spsk. citronsaft

Pisk først en hel dåse kokosmælk til ensartet creme. Jeg bruger Irmas Økologiske.
Tag halvdelen af cremen over i en skål og bland denne med stevia og citron.
Lad cremen stå koldt ca. 4 timer til den er stivnet lidt, så er den nemmere at få lagt pæn på kagen.
Pynt med tynde strimler af gulerod.
Skal du have kagen med på arbejde, kommer du noget af cremen i en bøtte og lægger toppingen på, lige inden du skal spise den.
Tro mig, dine kolegaer vil sende dig misundelige blikke til dit mellemmåltid 😉

Glæd dig til næste uge, hvor 4. og sidste del af serien med: Lette Snacks & Chokolade til Arbejdsdagene, udkommer.

Næste uge

Er du på Nyhedsbrevslisten?
Når du tilmelder dig Nyhedsbrevet, modtager du automatisk den super lækre Opskriftsbog med lækker og lette raw food opskrifter for begyndere. Samtidig modtager du hver uge nye fantastiske opskrifter, bøger, tips og tricks til en fantastisk livsstil.
Du kan tilmelde dig HER og modtag din gratis gave.

Nyhedsbrev1

Rigtig god dag. Jeg håber du vil nyde en masse Raw Lækkerier hele ugen igennem 🙂

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie 10