2#4 Brug din mad som medicin.

iphone-008-4
Ny livsstil, nye sunde vaner, ny frokost, men hvordan?
Sund frokost kan være svært for mange, når de har en travl hverdag. Hvis du er én af dem der brændende ønsker at få lagt sunde spændende vaner ind i dit liv, så læs med her, der kommer nogle virkelige gode bud på frokostretter, som er meget nemme, at tage med på arbejdet. Salaterne er så lækre og mættende, at du helt glemmer kantinen på arbejdet.

At bryde ud af kantineordningen på arbejdet, kan være sværere end man skulle tro. Det er et stort psykisk aspekt i, at spise sammen. Alene det at kunne snakke sammen på arbejdet uden, at det skal dreje sig om arbejde, og i det hele taget bare have et andet sted at gå hen og få et break, end altid at sidde på sin pind, er noget alle har brug for, i løbet af dagen.
Der er nogle arbejdspladser, der har tvunget kantineordning. Så selv om du ikke spiser kantinens mad, af den ene eller den anden grund, så skal du betale til den alligevel.
Der er ikke mange, som betaler til en frokostordning og samtidig tager deres egen mad med. Det er som at smide penge, direkte ud i skraldespanden.
Er du på en arbejdsplads med tvunget kantineordning, vil jeg råde dig til, at prøve at holde dig til salatbaren, de fleste kantiner har en salatbar, i større eller mindre grad. Fravælg den traditionelle dressing og nøjedes med olivenolie, citronsaft og lidt salt.
Syntes du det er en kedelig salatbar, så kom selv med idéer, til nye input. Der er som regel andre der heller ikke er tilfredse med indholdet af kantinemaden, så gå sammen i en gruppe og find ud af hvad i godt kunne tænke jer, udarbejd et forslag, og spørg hvordan dette kan blive en realitet, i stedet for bare at brokke jer, eller give op og spise hvad der er.
Spis det du kan se, er det sundeste i jeres kantine ordning og fokuser på din sunde livsstil, på dagens andre måltider: Morgenmadden, aftensmaden og snack.

Er du ikke med i kantineordning på arbejdet eller mangler du idéer som du kan foreslå dem i kantinen, så får du herunder nogle fantastiske opskrifter. Jeg har nemlig skrevet nogle rigtig gode bud på, hvordan du kan få en lække fyldig salat med på arbejdet.

Selvfølgelig vil der altid være forskel på udseendet af fx. en salat, når du lige har stået og lavet den og servere den med det samme, kontra tage den med i en boks og spise på arbejdet. Men derfor behøver det bestemt ikke, at se slatten og kedeligt ud.

img_5710  img_5732
Radicchio-salat med mango:
Denne salat kan du spise på en festelig måde, i et af salatbladende, eller på den traditionelle måde, på en tallerken.

1 hovede radicchio, tag evt. to af de yderste blade fra til at servere i.
1 moden mango, skrællet, udstenet og skåret i tern
1 bundt friske koriander, kun bladende
1 bakke, eller selv-groet rødbedespirre
1 moden avocao, udstenet og skåret i tern
1/2 zucchini squash, skåret i tern
Lidt olivenolie, salt, peber og citronsaft
Bland alle ingredienserne hurtigt sammen og server enten i de yderste salatbladende eller på en tallerken.
Tager du salaten med på job, kommer du bare salaten i en boks med tætsluttet låg eller et glas med skruelåg.

img_6629
Vild Salat:

1/2 snittet rødkål, marineret i lidt olivenolie, salt, peber og citronsaft, mens du laver resten af salaten klar
3 stilke bladbeder, hakket groft
1 snackpeber, renset for kerner og hakket groft
2 spsk. pictaciekerner, uden salt, hakket groft
1 bakke blåbær
1 håndfuld havtorn, fås bla. i Irma på frost.
1 håndfuld granatæblekerner
Bland det hele godt sammen. Tilsæt evt lidt mere olivenolie, salt og citronsaft, hvis ikke du har nok fra marinaden af rødkålen.
Tager du salaten med på job, kommer du bare salaten i en boks med tætsluttet låg eller et glas med skruelåg.

img_6633
Grønkålssalat i nyt forførende look:

1/2 bundt grønkål, hakket groft og marineret i olivenolie, salt, peber og citronsaft
1 håndfuld havtorn
1 håndfuld granatæblekerner
1/4 rødløg, snittet i meget fine ringe
1 håndfuld tørret kirsebær. Du kan let lave dine egne, hvis du har en dehydrator. SE HER HVORDAN
15 halve valnødder, hakket groft. Hvis du har mulighed for det, så aktiver dine valnøddekerner. Læg dem i saltvand i 8 timer, hæld vandet fra og dehydrer dem i ca. 20-24 timer. Dette gør at du langt letter kan optage enzymerne og næringsstofferne fra valnødderne. Det gør også valnødderne nemme at fordøje.
Når du køber dine nøder, så gør det til en vane, altid at aktivere dem, inden de kommer ind i skabet, så har du altid nogen klar til brug.
Bland alle ingrediensene sammen og server gerne med Rå Bipollen drysset over.
Tager du salaten med på job, kommer du bare salaten i en boks med tætsluttet låg eller et glas med skruelåg.

I næste uge hjælper jeg dig med snacks, som sagtens kan inkludere kage 😉

Rigtig god fornøjelse

Er du på Nyhedsbrevslisten?
Når du tilmelder dig Nyhedsbrevet, modtager du automatisk den super lækre Opskriftsbog med lækker og lette raw food opskrifter for begyndere. Samtidig modtager du hver uge nye fantastiske opskrifter, bøger, tips og tricks til en fantastisk livsstil.
Du kan tilmelde dig HER og modtag din gratis gave.

Nyhedsbrev1

Rigtig god dag. Jeg håber du vil nyde en masse Raw Lækkerier hele ugen igennem 🙂

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie 10