3#4 Brug din mad som medicin.

I denne uge får du snack, som sagtens kan indebære kage.

iphone-008-4
I raw food verdenen, er det jo sådan, at kager, mere eller mindre, bare er frugt, nødder og kerner. Dvs. at kagerne er nogen, du sagtens kan spise til morgenmad 😉

Hvor mange gange har du ikke tænkt: Nej jeg må ikke spise den kage, så tager jeg på, kan ikke passe mit tøj, får bumser i ansigtet, eller på ryggen :/
Med mindre du er allergiker, kan du spise lige så mange raw food kager du vil. Du skal bare være opmærksom på, at spiser du en hel raw food kage, kan du godt regne med, at der sker noget med fordøjelsen 😉

I stedet for at dine snacks skal være rent grøntsagsstænger eller dyre proteinbars, så lav i stedet lidt festeligt, at tage med på arbejdet.
Så vil du, i stedet for at prøve at fortrænge dine snacks i tasken og derfor søge hen i kantinen når lækkersulten melder sig, eller løbe ned i kiosken på en regnvejrsdag 😉 have en lækker snack med, som du oven i købet vil glæde dig til.

Min seneste opfindelse er en rødbedekage. Den er helt uden dadler, og kun sødet med xylitol og stevia.
Nu kan det godt være at du tænker, ej det bliver da kedeligt, men tro mig, den er virkelig lækker. Der er en fantastisk smags-kontrast mellem rødbede, chokonibs og kirsebærekstrakt.

roedbedebrownie
Rødbedekage:
25 g. chokonibs, køb dem evt. HER
80 g. blandede nødder og kerner, kørt til mel (jeg brugte: 16 g. aktiveret mandler 25 g. aktiveret valnødder 20 g. hampefrømel 20 g. sesamfrø)
3 spsk. lucuma
7 g. chiafrø, kørt til mel
10 g. husk, kørt til mel
1 tsk. kanel
30 g. kokosmælk, det tykke fra toppen af en dåse, som har stået på køl
15 g. kokosolie, smeltet
14 g. pulveriseret xylitol
110 g. rødbede, revet fint eller hakket fint i minihakkeren.
4 dråber stevia
16 dråber kirsebær ekstrakt, gerne fra Medicin Flower
1 tsk. tamari, soya uden hvede
Rør det hele godt sammen i en skål og fordel den i en form med film.
Stil koldt et par timer, til den er størknet.
Fordel gerne smeltet raw chokolade over.

Den næste sag er også en meget lækker kage og har selvfølgelig et tykt lag raw chokolade som topping.
Igen er denne kage uden sukke, kun sødet med rodfrugten yacon, som du kan købe over nettet i fx. UK. Google yacon pulver og se hvilken netbutik der passer bedst til dig og slå dig evt. sammmen med et par veninder, så i kan dele portoen.

img_7600
Sesamkage med chokotopping 🙂
70 g. lyse sesamfrø
1/2 tsk. havsalt af god kvalitet
45 g yaconpulver
5 g. husk
4 g baobab
4 g. mesquite eller lucuma
20 g. kokosolie
2 spsk. vand
Rør det hele godt sammen til en fast dej og pres den ud i en lille form, som du har foret med film.

Topping:
30 g. kokosolie, smeltet
3 dråber stevia toffee
Lidt fint havsalt eller tamari
20 g. kakao
Rør det hele godt sammen, lad toppingen køle lidt så den bliver tykkere og fordel den over bunden.
Lad chokoladen størkne lidt og skær nu kagen ud, i passende stykker og opbevar på køl indtil spisning.

I næste uge er det 4 og sidste del af denne serie, hvor jeg hjælper dig med aftensmaden 🙂

Rigtig god fornøjelse

Er du på Nyhedsbrevslisten?
Når du tilmelder dig Nyhedsbrevet, modtager du automatisk den super lækre Opskriftsbog med lækker og lette raw food opskrifter for begyndere. Samtidig modtager du hver uge nye fantastiske opskrifter, bøger, tips og tricks til en fantastisk livsstil.
Du kan tilmelde dig HER og modtag din gratis gave.

Nyhedsbrev1

Rigtig god dag. Jeg håber du vil nyde en masse Raw Lækkerier hele ugen igennem 🙂

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie 10