4#4 Brug din mad som medicin.

iphone-008-4

Aftensmaden….
Du får endelig fri efter en lang dag på jobbet, drøner ind i supermarkedet, som resten af Danmarks befolkning også har for vane, at gøre på denne tid af dagen. Du når køledisken og hva´ så? Hva skal du have til aftensmad.
Det kan være et sand helvede at finde på noget på den tid af dagen. Hjernen er brugt op efter arbejdets travle dag og nu står hjernen nærmest død.
Det ender med at du hiver en pap-pizza op ad fryseboksen eller tager en pastasalat med tilhørende dressing ud af kølemontren.

Ville det ikke være fantastsik hvis det kunne være anderledes?

De 3 retter jeg har givet dig med i 4. og sidste del og Brug mad som din Medicin er alle meget enkle at lave, ser super lækre og indbydende ud og smager fantastisk.

Hvis du så ovenikøbet laver “risene”, til de to første retter, i weekenden tager det næsten kun 15 min, at få aftensmaden på bordet.

 

Sushi 4
Sushi:

Mayo:
1 kop mandler (i blød ca. 24 timer og smuttet. Ca. 100 g. efter smutning)
1 spsk. løg
1 tsk. salt
1 tsk. lys ægte raw agave
1 citron, saften heraf
1 tsk. æblecidereddike
2 spsk. solsikkeolie
Ca. 1 dl. kokosvand eller mandelmælk*
Kør alt, undtagen vand, i blenderen. Tilsæt vand efterhånden, til massen bliver som creme. Skrab kanterne efterhånden så der ikke kommer klumper.

Ris:
200 g. pastinak el. blomkål
½ dl. cashewnødder
½ dl. pinjekerner
1 stængel bladselleri
2 spsk. olivenolie
2 tsk. brun misso

Det hele køres i food processoren med pulsknappen så alt bliver hakket og ikke til grød. Du kan også hakke grøntsagerne og nødderne i hånden og derefter blande det hele i en skål.
Fordel ris og mayo over to tangplader.

Maki 1:
Fordel ½ avocado, skåret i skiver, på midten af risene. Drys med granatæble, frisk hakket koriander og hakket pistacienødder.

Maki 2:
Fordel ½ gulerod, i meget tynde strimler, på midten af risene. Drys med fint hakket appelsin, frisk hakket koriander og hakket hasselnødder.
Rul makierne sammen og skær ud i passende stykker. Hvis du har tid er det en god idé at lade rullerne stå med film om i køleskabet. Så de får lov til at ”sætte sig”.

2
Ristaffel:

Ris:
2 blomkål, gerne de lilla eller grønne, for den sjove farves skyld.
1 stilk bladselleri
2 spsk. rødløg
Evt. 2 spsk. pinjekerner
Lidt salt
Alt pulses i food processoren til store gryn. Eller hak det fint i hånden.
Du kan også bruge din minihakker til at hakke ingredienserne i, men dette skal gøres af mange omgange.

Mango Chutney:
155 g. renset mangokød
15 g. rødløg
Ca. 1 lime
Ca. 3 dl. vand fra udblødte rosiner eller lign. Se længere nede
1 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander
½ tsk. cayennepeber
Lidt salt
Blend ”stille” så der stadig vil være stykker tilbage af mango og rødløg

Karrysauce:
120 g. cashewnødder
1 tsk. god havsalt salt
½ lime (saften)
2 spsk. karry (mild)
½ tsk. garam masala
Frisk ingefær, revet
Ca. 2 dl. kokosvand
Alt blendes til creme i blenderen

Server med:
– Revet kokos
– Friske bananer i skiver
– Rosiner eller figner, evt udblødt i vand, i ca. 4 timer, så sukkeret kommer lidt ud.
– Hakkede mandler med lidt tamari, soya uden hvede
– Spirede mungbønner eller kikærter**
Kun din fantasi sætter grænserne til en ristaffel.

img_7668
Broccoli-salat:

Fyld:
1 broccoli, kun buketterne, i fine små buketter
2 dl. munfønne-spirer**
Kernenrne fra et helt granatæble
Dressing:
1 dåse kokosmælk, som er pisket op og stået på køl i ca. 4 timer eller længere.
3 spsk. citronsaft
2 tsk. æblecidereddike
1 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. b-gærflager, købes i helsekosten
1 tsk. havsalt
Lidt peber
1 spsk. merian
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel fyldet heri. Opbevar på køl, indtil servering.
Fordel broccoli-salaten på en bund af blandet baby-leafs og server.

**Kom 1/4 pose mungbønner op i en glasskål og dæk dem med rigeligt vand. Lad mungbønnerne stå i ca. 8 timer.
Hæld nu vandet fra og skyld mungbønnerne godt. Lad dem stå i glasskålen tildækket med film i 2-3 dage, hvor du skyller mungbønnerne 2-4 gange dgl.
*Mandelmælk:
2 dl. mandler, gerne iblødsat ca. 8 timer
1 l. vand
Blend det hele godt sammen i ca. 2 min. og si igennem en nøddemælkepose eller en finmasket si. Husk at gemme pulpen, som er resterne der er tilbage, når væsken/mælken er presset ud.
Resterne kan du bruge i kager og brød. Samle evt. sammen i en box eller frysepose, som opbevares i fryseren, indtil du har en pæn portion.

 

Rigtig god fornøjelse

Er du på Nyhedsbrevslisten?
Når du tilmelder dig Nyhedsbrevet, modtager du automatisk den super lækre Opskriftsbog med lækker og lette raw food opskrifter for begyndere. Samtidig modtager du hver uge nye fantastiske opskrifter, bøger, tips og tricks til en fantastisk livsstil.
Du kan tilmelde dig HER og modtag din gratis gave.

Nyhedsbrev1

Rigtig god dag. Jeg håber du vil nyde en masse Raw Lækkerier hele ugen igennem 🙂

Husk at holde øje med nye workshops på www.miekronholm.dk
Du er altid meget velkommen til at kontakte mig på mail: kontakt@miekronholm.dk med forspørgsel på event, workshops, opskrifter mm.

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

Mie 10