Halloween nærmer sig og det skulle gerne ske UDEN 5 ekstra kg.

Det er tid til Halloween igen og traditionen er ved at bide godt fast i danskerne. Det er altid lidt svære at holde ved en sunde livsstil, når andre guffer de usunde sager lige for næsen af dig.

Der er squash i alle former og farver i øjeblikket. Det smager både fantastisk og er super sundt.
Her er et par bud på hvordan du kan bruge dine squash på en ny måde.

Smoothie
Smoothie:
4 dl. hasselnøddemælk*
125 g. butternutsquash (skrællet og skåret i tern)
3 dr. stevia toffie fra sweet Leafs (eller hvad du nu foretrækker at søde med)
1 ½ tsk. kanel
1 cm frisk ingefær
½ tsk. allehånde
3 hele nelliker (hvis du har en kraftig blender ellers brug pulver)
1/4 tsk. revet muskatnød
1 spsk. risprotein neutral eller vanilje fra Third Wave Nutrition
Blend det hele godt sammen, drys evt. med chokonibs og nyd som mellemmåltid 🙂

* Hasselnøddemælk:
1½ dl. hasselnødder (i blød ca. 8 timer)
1 l. renset vand
Blend det hele godt sammen og si i nøddemælkspose eller en alm. si. HUSK at gemme pulpen til raw kager mm.

 

butternutsquash-cookies1    butternutsquash-cookies2

Cookies:
380 g. butternut squash (skrællet og skåret i mindre tern)
35 g. nøddemel, fx. pulpen fra nøddemælk
15 g. rosiner (i blød i ca 4 timer)
Saften af en appelsin
1 tsk. kanel
1/4 tsk. muskatnød
1/4 tsk. kardemomme
½ tsk. tamari
1 tsk. psylliumhuskskaller
Ca. 2 dl. kokosvand eller vandet fra rosinerne
3 spsk. chokonibs
2 spsk. græskarkerner

Blend alt undtagen chokonibs og græskarkerner. Når alt er en ensaret masse røres chokonibsne i med håndkraft.

Fordel på plader med papir og drys med græskarkerner.
Dehydrer i ca. 6 timer. Vend over på fletpapir og dehydrer i yderligere 2-3 timer. De skal ende med at have en saftig konsistens, men sprøde udenpå 🙂
Har du ikke en dehydrator, så prøv med en alm. ovn ved svag varme.

Rigtig god fornøjelse med det hele 🙂

mie22