Tærter med Creme-fyld

 

Tærter med Creme-fyld
 
Ingredienser
4 små Tærtebunde:
  • 70 g. mandelmel, gerne fra aktiveret mandler
  • 10 g. husk, pulveriseret
  • 35 g. sesamfrø, kørt til mel
  • 14 g. xylitol, pulveriseret
  • 30 g. kokosmælk, toppen fra en dåse
  • 16 g. ghee eler kokosolie, smeltet
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 6-8 dråber stevia, gerne vaniljesmag
  • ½-1 tsk. fint havsalt, alt efter om mandlerne er lagt i blød i saltvand under aktiveringen.
  • Evt: 2 kapsler pearl, 5 g. maca, 1,5 tsk. kanel.
  • Fyld:
  • 1 dåse Kokosmælk, undlad 1 dl. af væsken inden du pisker den op og stiller på køl i ca. 1 døgn.
  • 10 dråber steviavanilje
  • ¼ tsk. Tamari
  • Evt. 2 tsk. Pearl Powder
Fremgansmåde
Tærtebunde:
  1. Rør dejen godt sammen og fordel i 4 små portionsforme, foret med film eller bagepapir.
  2. Dehydrer i ca. 20 timer.
  3. Efter 10 timer, vendes tærtebundende ud, og dehydreres færdige.
Fyld:
  1. Rør kokosmælken sammen med de øvrige ingredienser til fyldet og fyld evt. i en sprøjtepose.
  2. Fordel cremen i de 4 tærtebunde.
Pynt:
  1. Skiveskåret banan, friske hindbær, blåbær eller jordbær.
  2. Dryp med chokoladesauce, hakket kakaopasta eller chokonibs til sidst.
Du kan også vælge at pensle tærtebundende med chokolade og lade denne størkne, inden du fordeler cremen heri.