Fermenteret Raw/Vegansk Ost

 

 
Ingredienser
Base:
  • 175 g. smuttede mandler
  • 1 kapsel probiotika (brug kun pulveret)
  • Ca. 1,5 dl. renset vand
  • .
Endvidere:
  • 1 tsk. løgpulver
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. b-gær
  • Lidt hvid peber
  • Evt. 1 dråbe stevia
Fremgansmåde
Base:
  1. Blend godt i en kraftig blender og brug enten en oste "pose" til at presse vandet ud af eller for en si med en skive køkkenrulle. Læg osten oven på, pak køkkenrullen omring og stil noget tungt oven på, så vandet kommer ud. Stil på et varmt sted i ca. 30 timer.
Endvidere:
  1. Tag forsigtigt køkkenrullen af den fermenterede mandelmasse.
  2. Rør resten af ingredienserne godt sammen med den fermenterede mandelmasse, via håndkraft.
  3. Nu kan du begynde at lege med alt det du syntes kunne være fedt at få med i din ost 🙂
  4. Oste-boldene er, fra venstre: Tørret rosenblande, hele kommenfrø, Herbes de Provence og bi-pollen.
  5. Du kan nu vælge om du vil dehydrere dine oste, så de får en lille fast kant omkring sig eller om de bare skal forblive som de er.
  6. Se evt. tidl. blogindlæg om dette.
  7. Hvis du dehydrere dem, tager det ca. 8 timer, alt efter størrelsen.
  8. Opbevar på køl i et par måneder.
  9. -
  10. Det er umuligt for mig at sige hvilken jeg foretrækker, da jeg syntes de alle sammen er fantastiske på hver sin måde 🙂