Spiser du også selv om du er mæt?

Vi gør det allesammen indimellem. Nogen gør det tit og måske oven i købet hver dag. Andre gør det sjældent, men falder alligevel i, ved “særlige lejligheder”.

Overspisning kan være en hård nød at knække, da der er så mange forskellige faktorer indblandet, især de psykiske, kan være svære at få bugt med.
Der er både lyst, behov, glæde, vrede og sorg indblandet i spisning.
Hvis du er en af dem, der har mistet din fornemmelse for, hvornår nok, er nok, så vil jeg her indbyde dig til at læse videre, på godt og ondt.

I reglen skal du stoppe med at spise, når du er mæt, men der er desværre mange der har mistet deres følelse af mætheden, eller helt vælger at ignorere den, fordi det de spiser, smager godt, eller at de ikke ved, hvornår de får muligheden for at spise igen.
Fx. dem der har skiftende arbejdstider, kan have en stor udfordring med at finde en spise-rytme. Her kan mange være tilbøjelige til at spise på forskud, da de ikke ved, hvornår de skal have pause og der have mulighed for at spise. Andre spiser bare fordi lejligheden er der og der står noget mad foran dem.

Der er flere forskellige faktorer omkring overspisning.
Der er bl.a. både dem vi har lært fra fødselen via amning og madning i de første år, der er også de psykiske-, de mentale- og de fysiske faktorer.
Alle disse faktorer vil jeg fortælle dig om her, i en serie af 4 indlæg.

Hvis jeg nu starter fra begyndelsen af dit liv. Dengang du blev født. Hvis nu din mor var tilbøjelig til at give dig lidt mere brystmælk, selv om du var mæt. For at du herved måske ville sove lidt længere om natten, du ikke blev sulten under køreturen, at du ikke skulle ammes når i var ude eller så barnepigen ikke behøvede, at give dig mælkeerstatning, mens din mor var ude.
Hvis dette passer med dine første år, så er du fra fødselen, blevet vænnet til, at spise mere end nu har behov for.
Denne vrangforstilling, vil din krop huske og du vil derfor have letter ved, at overspise i dit voksenliv, da din krop kan huske dette og nu tænker, jeg skal spise på forskud.
Andre har haft en rollemodel, som spiste for meget og har lært overpisningen, den vej fra.
Prøv at tænke tilbage hvordan dit eget barndomsliv har været. Havde du usunde forbilleder, skulle i spare meget på pengene eller var maden af ringe kvalitet?

Fx. Voksede jeg selv op, med en far og en pap-mor, der tvang maden i mig, selv om jeg var stop mæt. Hvis jeg selv havde øst op på min tallerken, så skulle jeg selv spise det hele. Der var ingen undtagelser. Jeg måtte side ved bordet, til der var spist op.
Jeg besøgte dem hver anden weekend og de fleste af skoleferierne var også hos dem. Så det blev en rigtig god vrangforstilling for min krop, at spise selvom jeg var mæt.
Hjemme hos min mor, var det stik modsat. Sjovt nok havde jeg heller aldrig problemer med, hverken at øse- eller spise op, hjemme hos hende.

At vi, på den ene eller den anden måde, er blevet vænne til overspisning i en tidlig alder, er bestemt ingen undskyldning for, at fortsætte. Der kun en vej ud og det er at gå på opdagelse i, den sultenes verden.
Dette kan være meget grænseoverskridenden for mange, da de bliver bange for hvad der sker, hvis de nu skulle blive sultne.
De kan få ondt i hovedet, blive irriteret, føle træthed og ugidelighed eller have en meget kort lunte.
Dette er alt sammen gamle affaldstoffer, der skal ud og dit blodsukker der skal stabiliseres.
Det aller bedste råd, jeg kan og vil give dig, er at prøve kræfter med en juicefaste. Det er klart den hurtigste, bedste og rigtige løsning.
Tag nogle dage på detoxkost inden selve fasten, så du ikke får de største symptomer, når du starter på selve fasten, drik grønsags-juice og vand i min. 4 dage og trap nu langsomt op, med detoxkosten igen.
Du vil være total nulstillet bagefter og ikke have behov for overspisningen. Du vil også mærke hvor skrappe dine smagsløg er blevet. Alting smager af meget, surt, salt og sødt.

Her er lidt hjælp til nogle fantastiske opskrifter, som vil hjælpe dig med at blive nulstillet fra morgenstunden, så undgår du overspisning resten af dagen.

DEN UDRENSENDE:
5 stængler selleri
1 agurk
1 hovede romaine-salat
1 citron uden den gule skrald, men behold gerne den hvide hinde
2 cm. ingefær:

Juice det hele og ibland nu 1 tsk. kvalitets olivenolie eller Udo´s Choice fra helsekosten . Nyd evt. med en isterning.

GRØNT LIV :
1 stor broccolistok
2 æbler
Ingefær efter smag.
Juice det hele og ibland nu 1 tsk. god kvalitets olivenolie eller Udo´s Choice fra helsekosten. Nyd evt. med en isterning.

I næste indlæg, vil jeg invitere dig indenfor i de psykiske spisevaners verden.

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vægttab, kan du skrive dig op til nyhedsbrevet.
Her modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips og tricks til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om Dit Mentor Vægttabsforløb HER

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag

Mie Kronholm

Held og lykke med din nye livsstil og rigtig god fornøjelse.

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere
om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88


Jeg glæder mig til at hjælpe dig.