Hvornår går det galt

I sidste uge så vi på nogen af de forskellige faktorer der spiller ind, i overspisningen og hvis du ikke havde tid til det da du læste indlægget, skulle du afsætte en time til det sener og gå i dybden med hvor det går galt, for netop dig.

Hvis du ikke har fået det gjort, så gør det nu!
Når nu det er blevet tid til din dag, med din tid. Din ene time til dig selv og til at finde ud af, hvilke siturationer, du falder for overspisningen i.
Så sæt dig et sted, hvor du føler det behageligt. Der hvor du aller bedst kan lide at være, fx en hygge krog i stuen eller hjørnet af sofaen med et tæppe og en kop te, eller det kan være i sengen med puderne i ryggen og dynen puttet godt op om dig.

Nu er du klar til, at går du tilbage i tiden.
Først ser du selve siturationen hvor det gik galt.
– Var det der hjemme i dit køkken, efter en lang dag på jobbet, hvor en låge pludselig åbnede sig og posen med Quality Street helt tilfældigt, dumpede ned i dine arme og på vejen, hvor du prøvede at rede de stakkels stykker chokolade, der ikke måtte komme til skade på gulvet, kom du til at tage papiret af chokoladerne og smage på en hel masse af dem?
Alt sammen af ren og skær venlighed over for chokoladen, som jo ikke skulle lide nød over, at falde ud af skabet og ned på gulvet. (Den hjælpende)


– Var det på arbejdet hvor Hanne, den søde kollega havde bagt hele natten, fordi hun havde fødselsdag næste dag og havde gjort sig ekstra umage og først pyntet kagen, da hun kom på arbejde, så den så rigtig fin ud.
Her ville du selvfølgelig ikke skuffe Hanne ved at sige nej, så bare et lille stykke kage, som kom til at blive et dobbelt så stort stykke, da Hanne kom til at skære forkert, eller måske blev du nød til at tage to gange, for ikke at skuffe hende, nu hvor hun havde gjort sig, så meget umage. (Den pligtopfyldende)

– Efter børnene var gået i seng, var der et et par Snøfler tilbage fra fredags hyggen, som jo bare lå og ville blive kedelige, hvis du ikke spiste dem. (Skraldespanden/ingen madspild)

– Kom du til, i supermarkedet, at flå to Tivolistænger, en Skildpadde og en pose Piratos ned fra hylden, får at få ro i sindet til hjemturen, inden madlavningen? (Den stressede)

– Efter træningen, i fitness centeret, blev du helt sikkert nød til, at spise en af deres “super sunde” energi barer eller -drikke. Eller du måtte køre forbi Seven Eleven for noget lignende, da dit energi niveau lignede en døende på hospitalets pulsmåler, med en lige linje, uden bjergtoppene, så du kunne får dit energiniveau op i et niveau, med en Tour de France rytters puls, til alle pligterne der hjemme (Den bange. Hvad sker der ved ustabilt blodsukker og sult)


– Havde din chef, for gud ved hvilken gang, presset dig ud i et verdenshjørne du slet ikke vidste fandtes, inden du fik dette fantastiske job. (Den vrede over ikke at kunne se fra/stressede)

– Blev du overfuset af din chef, kollega eller veninde og reagerede med vrede og skuffelse? (Den ulykkelige/vrede/skuffede)

Mulighederne er utallige, men en ting er sikkert, alt udspringer fra en ting, fra en følelse og den følelse, er kærlighed. Kærligheden til dig selv. Hvis har du mistet kærligheden til dig selv, har du virkelig en vigtig opgave at få løst.
Hvis du bliver ved med, at lade folk trampe på dig, skuffe dig, overfuse dig, eller sætte dig selv i aller sidste række, så kommer du ikke videre.

Hvis du forstiller dig, at du er din veninde, din mor, din datter eller din gode kollega. Hvordan ville du så behandle dig?
Hvad ville du gøre for hende hvis hun kom grædende hjem, fordi hendes chef havde råbt ad hende. Sagt til hende, at hun ikke arbejdede hurtigt nok?
Hvordan ville du reagere, hvis hun var blevet mobbet af en kollega, overfuset i trafikken, vraget af en kæreste, eller forbigået ved en mulig forfremmelse på arbejdet?

Ville du så enten proppe mad i hende, eller holde om hende og trøste hende?

Prøv at tage dig 5-10 min. og se siturationerne for dig, mærk de følelser der kommer med op til overfladen.
– Hvad får du lyst til nu?
– Er du på vej ud i køkkenet, omend bare mentalt?
– Bliver du ked af det, overrasket eller vred?
– Mærk disse følelser og giv dem lov til at være der.

Skriv dem ned på et stykke papir og skriv også gerne noget indhold til disse følelser der dukker op.
Det kan være alle mulige tanker, der kommer op i dit hovede.
Skriv dem alle sammen ned og læg så papiret og pen fra dig.

Nu har du noget mere håndgribeligt. Noget du bedre kan forholde dig til og er mere klar over hvad der sker i de siturationer hvor du pludselig kaster mad indenbords.

Det vil nu være lettere for dig, at forstå hvad der foregår og derved langt nemmere at gøre noget ved.

Her er en rigtig god snack, som kan være dejlig at have derhjemme, så du undgår at kaste dig over noget usundt, hvis du kommer drøn sulten hjem fra arbejde eller træning.
Du kan også sagtens have den med på arbejde, men husk at opbevare den på køl pga. kokosolien

Kokos-Crunch-Bark:
20 g. kokosolie, smeltet
20 g. kokossmør, smeltet
3 g. xylitol, pulvariseret i din minihakker
3 dråber stevia toffee
1/2 tsk. havsalt, malet fint ud
12 g. mandelsmør
—————————
10 g. hele hampefrø
15 g. græskarkerner
15 g. sesamfrø
15 g. kokos flager
24 g. aktiveret mandler, hakket groft
15 g. chokonibs, gerne nogen du selv har lavet, fra hele kakaobønner, så skallen kommer med.
Alle ingredienserne kan du find i din helsekostbutik eller online.

Smelt fedtstofferne sammen over vandbad, ved lav varme og tilsæt xylitol, stevia, havsalt og mandelsmør. Rør det godt sammen og tilsæt nu de resterende ingredienser.
Fordel i en form, foret med film og stil koldt i ca. 1 time.
Bræk “barken” ud i mindre stykker og opbevar på køl.

I næste indlæg vil jeg hjælpe dig med, hvordan du kan overtale dig selv til IKKE, at proppe mad ind i munden, selv om lysten til det, er der.

 

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vedvarende vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.

Så modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips, tricks og idéer, til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om Dit 90 dages Mentor Vægttabsforløb HER
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag.
Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.