Hvordan overtaler du dig selv til IKKE at proppe mad i munden?

Når du slet ikke er sultne, men alligevel begynder at proppe mad indenbords, er det, som du sikkert ved, ikke sulten der nager, men lysten til det du godt kan lide. Eller det kan være, at din krop prøver at fortælle dig at du mangler næring. Det kan også være din hjerne, der prøver at få kroppen til at “overleve” efter fx. din træning, en dårlig dag på arbejdet eller måske er der nogen der har mobbet dig.
Kroppen er bygget til at overleve og det vil den gøre, for en hver pris. Når du én gang, har givet din krop noget, i det jeg vil kalde en nødsituation. Måske har du spist en Snickers efter træning eller nogle chokoladekiks, efter en dårlig dag på arbejdet. Det kan også være at du har vænnet dig til at få en grøn juice kl 14 på arbejdet i stedet for kaffe, så der kommer lidt styr på blodsukkeret, inden du skal hjem.
Om det er sundt eller usundt, så vil din hjerne huske det du gav din krop, til næste gang du kommer i den samme situration og så vil din hjerne bede om, at få det samme igen. Det gør den fordi din hjerne husker, hvad den overlevede på sidste gang, i var i denne situration.

Hvad kan du gøre for, at undgå dette?
Du har allerede hjemmefra, en plan om at spise en salat, en skive rugbrød med sundt pålæg, resterne af aftensmaden fra i går, grøntsagsstængerne som du snittede til arbejdet, skolen eller til hjemturen herfra. Alligevel havner du i sukkerpotten, køber grill-mad, flår slik ned fra hylderne i supermarkedet, mens du står i kø til at stille sulten på, på vejen hjem (Meget smart trick fra supermarkedet).
Det kan være SÅ frustrerende og fortvivlende.
Især når du endelig har fået stille din lyst, for derefter at “vågen op” med en utrolig dårlig samvittighed, over det du har spist, endnu en gang.

I sidste indlæg skrev jeg om, i hvilke siturationer, det kan gå galt i.
Dette emne er mindst lige så vigtigt. Det omhandler nemlig, hvad du kan gøre ved denne vane, for at komme ud af det?

Det er drøn svært, når maven brokker sig og din krop er vand til, at få et bestemt fix, i form af kulhydrater, som er utrolig vanedannende og SÅ svært, at komme ud af.
Derfor er det ikke umuligt at komme ud af, men det kræver en enorm viljestyrke og derfor er det også oftest folk, der har fået en bestemt sygdom, er allergiske eller lign. der har meget nemmere ved, at ændre deres livsstil. Fordi de er tvunget til det.

For mit eget vedkommende, var der ikke rigtig noget valg.
Jeg havde fået doneret aknemedicin pga. nogle meget voldsomme udbrud i mit ansigt, der begyndte da jeg kom hjem fra et års backpacking i Australien. På det tidspunkt var jeg 26, men der gik ca. 1,5 år inden hudlægerne gav op og donerede aknemedicin.
Efter en måned med denne medicin, havde jeg så ondt i min mave, at jeg sad og græd på mit arbejde, tre gange om dagen, ude på toilettet.
Det tog lang tid at få styr på min mave igen, men et forløb hos en biopat gjorde underværker. Hun hjalp mig med en udrensningskur og lettere tilretning i min kost.
På det tidspunkt var jeg allerede slået over til en meget simpelt kost, da jeg selv kunne mærke hvor meget det hjalp hele mit fordøjelsessystem. Jeg vidste ikke ret meget om kost og ernæring på det tidspunkt og skulle derfor have lidt hjælp, til de sidste tilretninger.
Jeg fik desværre stadig nogle sukkertrip. Jeg begyndte at planlagde hvornår jeg kunne spise de forbudte sager, da jeg vidste at det betød tre dage på langs, med virkelig voldsomme smerter og en mave der lignede, at jeg var gravid i 9. måned. Jeg måtte halvt kravle ud til toilettet og tilbage igen.
At jeg var så sukker afhængig, er jo helt vanvittigt. Det var først da jeg stødte på raw food, at jeg blev helt stabil, i mit blodsukker. Jeg føle også at jeg fik en erstatning, for alt det jeg skulle undvære.
Den frihed, at jeg kunne spise det jeg ville, når bare jeg holdt mig til raw food, inkl. kage og chokolade, var en helt ny verden for mig.
Jeg har nu været 95 % raw fooder siden. Jeg spiser jo også bl.a. krydderier, urter, superfoods og tang, som ikke er raw og da jeg ikke ønsker at sætte mig selv i bås med 100% og leve “high raw”, så vælger jeg altid at sige, at jeg spiser ca. 95% raw.

Men det er jo min historie. Hvad er din historie?
Bliver du også dårlig, af forskellige madvare, kan du mærke en dårlig energi, bliver du oppustet, får du dårlig mave eller måske står din fordøjelse helt af og der går dage inden der kommer gang i systemet igen? Får du udbrud på din krop af eksem eller bumser? Eller mærker du ikke så meget din krop endnu, men vil bare gerne tabe dig?

For at du kan komme din overspisning, sukker afhængighed eller craving til livs, vil jeg give dig nogle tips her.
Der er det allerbedste råd og så er der et par andre råd, som også er gode.
De andre råd kommer først, så du ikke bliver HELT skræmt væk.

Du kan begynde at spise mindre portioner og samtidig tilføje mellemmåltider. Det er drøn svært, da du vil føle en sult, det første stykke tid, og snacken/mellemmåltidet, ligger jo lige der nede i taske og venter på at uret kommer hen på kl 10. Det eneste du hører er tik, tak, tik, tak.
Er du standhaftig og drikker noget god te i mellem dine måltider med fx. lakridsrod, pebermynte og kanel, som vil hjælpe mod din sukkertrang, vil du i løbet af den første uge, klare dig ret godt, men det er en hård uge, hvis du ikke er top aktiveret hele tiden, så du kan undgå, at fokuserer for meget på din mad.

Detoxforløb. Du kan også hoppe helt over på et detoxforløb = Ingen hvede, sukker, pasta, ris kartofler, brød, rødt kød, stegt fisk eller fjerkræ, du kan dampe disse i stedet,, hvis du gerne vil have fisk inkluderet i din kost.
3 hårde dage, med symptomer som fx: Hovedpine, dalende humør, kort lunte og sult fornemmelse. Men så er du også forholdsvis stabil og det vil blive meget nemmere fra nu af.

En tarmskyldning. Det lyder meget grænseoverskridende for nogen, med det renser din tyktarm for de dårlige svampe og du vil få styr på det meste af din craving, allerede næste dag, hvis du får lavet denne om aftenen.

Juice faste. Dette er det ypperste råd af dem alle. Det er også det mest skræmmende råd, for mange.
Kan du ikke overskue en juicefaste, kan du prøve at starte ud med et par dage, hvor du kun drikker smoothies. Herved er din kost stadig flydende, men du vil have en fornemmelse af, at du får lidt mere ned i maven, end bare “farvet vand”, som nogen kan være tilbøjelige til at tænke om grøntsags juicerne.
Du vil opleve, som alle andre der har juicefastet, at når dagen endelig kommer og du skal starte på din første dag på juicefaste, vil du ikke have behovet for mad. Din hjerne vil være indstillet på, at nu er der kun juice, i de næste 4-5 dage eller gerne længere.
Når du er ovre din faste, vil du være total nulstillet. Alt smager fantastisk, alt dufter meget kraftigere og hele dit energiniveau er kommet op, øverst på skalaen. Din hud og øjne stråler, dine negle mere kraftige og dit hår er mere fyldigt.
Din mavesæk og dine tame er også begyndt at “skrumpe ind på plads”, så der ikke er plads til den samme mængde mad, som inden juicefasten. (Når du spiser for meget mad, udvider du langsomt men sikkert din mavesæk til, at kunne rumme mere mad og bliver også sulten oftere).
Hele din krop har, under fasten, haft tid til at restituerer/genopbygge og hele sig selv igen.
Det sker fordi kroppen bruger en ret stor mængde energi på at fordøje og når du sparer denne energi væk og bruger den i stedet på at restituerer, så kommer du ud på den anden side, som havde du fået en helt ny krop forærende. Derfor sker der også mange fysisk helbredende ting, under en faste.
Dette er også grunden til, at du skal undgå at spise 2-3 timer inden du skal sove. Kroppen skal ikke ligge og fordøje under din søvn. Her er det meningen at den skal restituerer.

Detox Opskrift:
For at hjælpe dig på vej, er der herunder en virkelig lækker detox opskrift på ristaffel, helt uden ris.

Ris:
2 blomkål (gerne de lilla eller grønne, for den sjove farves skyld, ellers kan du selv tilsætte 1-2 tsk. af enten rødbedepulver, hvedegræspulver, spirulina mm.)
1 stilk bladselleri
2 spsk. rødløg
Evt. 2 spsk. pinjekerner
Lidt salt
Alt pulses i food processoren til store gryn. Eller hak det fint i hånden.
Du kan også bruge din minihakker til at hakke ingredienserne i, men dette skal gøres af mange omgange.

Mango Chutney:
155 g. renset mangokød
15 g. rødløg
Ca. 1 lime
Ca. 3 dl. vand fra udblødte rosiner eller lign. Se længere nede i opskriften.
1 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander
½ tsk. cayennepeber
Lidt salt
Blend ”forsigtigt” så der stadig vil være stykker tilbage af mango og rødløg.

Karrysauce:
120 g. cashewnødder
1 tsk. god havsalt salt
½ lime (saften)
2 spsk. karry (mild)
½ tsk. garam masala
Frisk ingefær
Ca. 2 dl. kokosvand
Alt blendes til creme i blenderen

Server med:
Revet kokos
Friske bananer i skiver
Rosiner eller figner, evt udblødt i vand, i ca. 4 timer, så sukkeret kommer lidt ud.
Hakkede mandler med lidt tamari, soya uden hvede
Spirede mungbønner eller kikærter
Kun din fantasi sætter grænserne til en ristaffel.
Rigtig god fornøjelse.

 

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vedvarende vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.

Så modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips, tricks og idéer, til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om dit 90 dages Mentor Vægttabsforløb HER

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.